Γνώμη για την παράσταση “Εκείνος κι εκείνος” με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αλέξανδρο Ρήγα

Κείμενο Κώστας Μουρσελάς

Ήμασταν εκεί για εσάς, το StellasView.gr βρέθηκε με τον Νέστορα Αναστάσιο στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και παρακολούθησε την παράσταση “Εκείνος κι εκείνος” με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αλέξανδρο Ρήγα, μία υπέροχη παράσταση που μας σόκαρε με το πόσο διαχρονικοί και επίκαιροι είναι οι δύο βασικοί ήρωες του έργου, οι δύο άστεγοι περιπλανώμενοι φίλοι, ο Λουκάς και ο Σόλων.

Η παράσταση “Εκείνος κι εκείνος”, ένα έργο του Κώστα Μουρσελά που έγινε πολύ δημοφιλές στην τηλεόραση, μας προσέφερε μια εξαιρετική ευκαιρία να εισέλθουμε στον κόσμο δύο αστέγων, του Λουκά και του Σόλων.

Αυτοί οι δύο χαρακτήρες είναι πραγματικά δύο αξιαγάπητοι “αναρχικοί”, που δεν ενδιαφέρονται για καμία μορφή εξουσίας. Με τον χιουμοριστικό τρόπο τους, προσπαθούν να αναδείξουν τα παράδοξα της κοινωνίας, να σπάσουν στερεότυπα, να αμφισβητήσουν την υφιστάμενη τάξη, και πάνω απ’ όλα, να κριτικάρουν κάθε μορφή συστημικής εξουσίας, όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη, με τη ζωή τους ολόκληρη και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο.

Το έργο αυτό του Κώστα Μουρσελά, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, έδωσε ζωή σε αυτούς τους αναρχικούς χαρακτήρες και τους επέτρεψε να αποτυπώσουν τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής του συγγραφέα, αλλά και της δικιάς μας, με ισχυρές δόσεις ποιοτικού και καυστικού χιούμορ.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών, του Γιώργου Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Ρήγα, ήταν εκπληκτικές, γλυκόπικρες, αστείες αλλά και συγκινητικές και αυτοί οι δύο καλλιτέχνες μας μετέφεραν στον κόσμο των χαρακτήρων τους, με απίστευτη εκφραστικότητα.

Μέσα από αιχμηρό χιούμορ και σατιρική αντιμετώπιση, το έργο και η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για επικριτική σκέψη και αντίδραση απέναντι στη συστημική εξουσία και μας καλούν να αναρωτηθούμε για τον ρόλο μας στην κοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου κόσμου.

Σε προσκαλούμε, λοιπόν, να ζήσετε και εσείς αυτήν την εμπειρία και να ανακαλύψετε τον κόσμο του “Εκείνος κι εκείνος“, ένα έργο που αναδεικνύει την αξία της τέχνης και του θεάτρου και αναπτύσσει ένα διάλογο για την κοινωνία μας.

✒ Γνώμη: Αναστάσιος Νέστορας

📸 Φωτογραφίες: Σοφια Καρατζα

 

📆 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κήπου, στις 9:00 μ.μ

Ταυτότητα Παράστασης:

Ερμηνεύουν:

Γιώργος Κωνσταντίνου
Αλέξανδρος Ρήγας
Και 2 νέοι ηθοποιοί

Κείμενο: Κώστας Μουρσελάς
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ρήγας
Παραγωγή: Ρήγας Γεώργιος (Αλέξανδρος)

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Tiktok:  https://www.tiktok.com/@stellaperpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.