Γνώμη για την παράσταση “Δωδέκατη Νύχτα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

Δωδέκατη Νύχτα

Ήμασταν εκεί για εσάς, το StellasView.gr βρέθηκε με τον Νέστορα Αναστάσιο στο Θέατρο  Κήπου, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 και παρακολούθησε την παράσταση “Δωδέκατη Νύχτα”, σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Γιώργου Κιμούλη. 

Αυτή η παράσταση αποτελεί μια πλήρη και ξεκαρδιστική προσέγγιση του έργου του Σαίξπηρ και αποδεικνύει το ενδιαφέρον και τη δέσμευση του Γιώργου Κιμούλη στο σαιξπηρικό έργο.

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι υπεύθυνος για τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία της παράστασης της “Δωδέκατης Νύχτας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στην οποία επίσης συμμετέχει ως ηθοποιός.

Η παράσταση αυτή περιλαμβάνει έναν πολυμελή θίασο, με τους εξής καλλιτέχνες:

 • Γιώργος Κιμούλης
 • Σοφία Βογιατζάκη
 • Άννα Μονογιού
 • Λίλη Τσεζματζόγλου
 • Σταύρος Καραγιάννης
 • Χρήστος Μουστάκας
 • Άρης Τρουπάκης
 • Γιώργος Ζιόβας
 • Κώστας Κοράκης
 • Τζώρτζης Παπαδόπουλος
 • Γιώργος Τσουρουνάκης

Αυτή η παράσταση αποτελεί μια πλήρη και ξεκαρδιστική προσέγγιση του έργου του Σαίξπηρ και αποδεικνύει το ενδιαφέρον και τη δέσμευση του Γιώργου Κιμούλη στο σαιξπηρικό έργο.

Ο Γιώργος Κιμούλης θεωρείται γνώστης του Σαίξπηρ και σαιξπηρικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, μελετητής και μεταφραστής, γιατί έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του πορείας στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ως ηθοποιός, ο Κιμούλης έχει υποδυθεί πολλούς από τους κλασικούς χαρακτήρες των έργων του Σαίξπηρ.

Το κοινό πραγματικά ευχαριστιέται την παράσταση αυτή, γελάει με την καρδιά του και αποθεώνει τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος έχει κάνει ολική επαναφορά στις καρδιές και στις συνειδήσεις του κόσμου.

Επιπλέον, ο Κιμούλης έχει ασχοληθεί με τη μελέτη του έργου του Σαίξπηρ, εμβαθύνοντας στο ύφος, τη γλώσσα και τις θεματικές που χαρακτηρίζουν τα έργα του Σαίξπηρ.

Το κοινό πραγματικά ευχαριστιέται την παράσταση αυτή, γελάει με την καρδιά του και αποθεώνει τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος έχει κάνει ολική επαναφορά στις καρδιές και στις συνειδήσεις του κοινού – τουλάχιστον στους θεατές που συρρέουν και γεμίζουν τις παραστάσεις του.

Επιπρόσθετως, αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία της Σοφίας Βογιατζάκη στην παράσταση και ο τρόπος που ο Κιμούλης την τιμά (σημ. βγαίνει προτελευταία στην υπόκλιση, πριν τον Κιμούλη) αποτελεί δείγμα της μεγάλης εκτίμησης και αγάπης που τρέφει ο ηθοποιός στο πρόσωπό της.

Η “Τεχνών Δράσις” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, την κωμωδία “Δωδέκατη Νύχτα”.

✒ Γνώμη: Αναστάσιος Νέστορας

Story:

Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα.

Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ.

 

📝 Συντελεστές:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

Σκηνικά: ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Φωτισμοί: ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΜΚΟ

Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

Προβολή & επικοινωνία παράστασης: Νταίζη Λεμπέση

 

👉 More ℹ️ info here: https://www.stellasview.gr/50037/ 👈
.
➡️ Χορηγός επικοινωνίας: StellasView.gr

Έπειτα από την απαίτηση του κοινού, μετά τις sold out παραστάσεις στο Θέατρο κήπου, η απολαυστική κωμωδία “Δωδέκατη Νύχτα” επιστρέφει για μία ακόμα παράσταση στο Θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 21:15.

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Tiktok:  https://www.tiktok.com/@stellaperpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

 

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 251 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.