Βαλκανική Πλατεία 2021 30/08 – 03/09

Η 22η Βαλκανική Πλατεία, η μεγάλη γιορτή του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, παίρνει τη σκυτάλη από τα Μερκούρεια 2021 και από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 έως και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, ανάβει τους προβολείς στην πολυπολιτισμικότητα και τις μουσικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας φιλοξενούνται στο Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμεπνιώτη.

Αν και φέτος στερείται της πολυχρωμίας και του βαλκανικού της χρώματος, το μήνυμά της παραμένει ηχηρό και ισχυρό, τονίζοντας τη μοναδικότητα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.

Πρεμιέρα της Βαλκανικής Πλατείας θα γίνει με την αφιερωματική συναυλία στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο Μάνα μου Ελλάς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μέσα από τις Τέχνες και τον Πολιτισμό με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μια ακόμη χρονιά, η Βαλκανική Πλατεία θα ενισχύσει τους διαύλους επικοινωνίας, της αλληλοκατανόησης και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων.

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες τιμούν με την παρουσία τους όλες τις εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας, όπου πρωταγωνιστούν οι συναυλίες Ελλήνων και Βαλκάνιων καλλιτεχνών ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ένα μείγμα μουσικών, πολιτιστικών, χοροθεατρικών και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, με επίκεντρο την περιοχή της Νεάπολης.

Στόχος αυτού του καταξιωμένου πολιτιστικού θεσμού είναι να αναπτύξει και να εμβαθύνει ένα κλίμα συνεργασίας, φιλίας και ειρήνης μέσα από τον σεβασμό των παραδόσεων και των πολιτισμών, μέσα από την αλληλοκατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Αν και συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία επιφέρουν και αντίστοιχους περιορισμούς, όπως τονίζει ο Δήμαρχος κος Δανιηλίδης:
“Το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τους εαυτούς μας, μάς ανάγκασαν φέτος να κινηθούμε πιο αφαιρετικά, να λειτουργήσουμε σε πιο συρρικνωμένη μορφή και να περιορίσουμε μεν, αλλά να διασώσουμε, με μεγάλη προσπάθεια, την «Βαλκανική Πλατεία», τον κορυφαίο αυτό θεσμό του δήμου μας με πρωταγωνιστική θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης αλλά και συνολικά των Βαλκανίων.”

Ημέρες & Ώρες
Δε 30/08
Αφιερωματική συναυλία
Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης
Τρ 31/08
Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου
Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης
Τε 1/09
Συναυλία με τη Μαρίζα Ρίζου
Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης
Πε 2/09
Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο
Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης
Πα 3/09
Παιδική θεατρική παράσταση
Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης

Πληροφορίες

Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης
Περιοχή Στρεμπενιώτη
Τηλ.: 2313.33125, 2313.329540

Βαλκανική Πλατεία 2021
Έναρξη Εκδηλώσεων: 21:00
Οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν στις 7:30 μ.μ.

Πληροφορίες κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 2313.33125, 2313.329540

➡️ Χορηγός Eπικοινωνίας: #Stellasview

….

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.