Κριτική ταινίας: «Ο Ανθρωπος του Θεού», εμάς μας άρεσε

Η συντακτική ομάδα του StellasView είδε την ατμοσφαιρική ταινία «Ο Ανθρωπος του Θεού» με τον Άρη Σερβετάληστα Cineplexx Cinemas στο εμπορικό κέντρο One Salonica και σε αντίθεση με τους άλλους… εμάς μας άρεσε.

Πρόκειται για μία συγκινητική, ατμοσφαιρική ταινία που εξιστορεί τη ζωή του Αίγιου Νεκτάριου. Μία διεθνή παραγωγή που παρά τις αδυναμίες της και τα ίσως κακά αγγλικά της, καταφέρνει σε μόλις λίγα λεπτά να μας βυθίσει μέσα στον νωχελικό κινηματογραφικό ρυθμό της και να μας γοητεύσει με την πολύ καλή ερμηνεία του Άρη Σερβετάλη που υποδύεται τον Αίγιο Νεκτάριο, αλλά και τις εξίσου καλές ερμηνείες των Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστου Λούλης, Καριοφυλλιάς Καραμπέτη, Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Στάνκογλου, Μιχάλη Οικονόμου και Τόνιας Σωτηροπούλου.

Ο Άρης Σερβετάλης είναι εξαιρετικός και απολύτως πειστικός μέσα στην εντελώς απέριττη και απογυμνωμένη από κάθε υποκριτική προσπάθεια ερμηνεία του.

Η Σέρβα σκηνοθέτις Γελένα Πόποβιτς γράφει και σκηνοθετεί ένα νωχελικό, μυσταγωγικό και συγκινητικό φιλμ για έναν άγιο κληρικό, τον “Άνθρωπο του Θεού”, με πολύ όμορφη φωτογραφία και δυνατές κεντρικές ερμηνείες.

Η ταινία σίγουρα έχει και τις αδυναμίες της, όπως η λανθασμένη επιλογή των αγγλικών σε ένα σχεδόν αμιγώς ελληνόφωνο καστ, η επιδερμική αφήγηση κομβικών στιγμών που δεν βοηθά στην πλήρη κατανόηση των γεγονότων και η αδύναμη ανάπτυξη των δεύτερων ρόλων.

Ο Άρης Σερβετάλης είναι εξαιρετικός και απολύτως πειστικός μέσα στην εντελώς απέριττη και απογυμνωμένη από κάθε υποκριτική προσπάθεια ερμηνεία του, ακόμα και το γεγονός του ότι δεν προσπαθεί να υποκριθεί καθόλου ούτε με την προφορά των αγγλικών προσθέτει περισσότερη απόκοσμη γοητεία και ειλικρίνεια στην ερμηνεία του. Στον ίδιο πόλο του “καλού” είναι εξίσου ωραία και η ερμηνεία του Alexander Petrov, καθώς η μικρή συμμετοχή του Mickey Rourke, ενώ στον αντίποδα πόλο του “κακού” γοητεύουν ο Χρήστος Λούλης και η Καριοφυλλιά Καραμπέτη.

Γνώμη: Νέστορας Αναστάσιος

H θερινή αίθουσα του Cineplexx στο One Salonica

Υπόθεση:

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου Μητροπολίτη Πενταπόλεως προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος, και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Ο φόρτος εργασίας όμως τον καταπονεί, και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του μεγαλώνει. Η μονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Στοιχεία Ταινίας 

  • Παραγωγή: Κώστας Λαμπρόπυλος, Ιγκορ Νόλα, Γελένα Πόποβιτς, Αλέξανδρος Πότερ
  • Σκηνοθεσία: Γελένα Πόποβιτς
  • Σενάριο: Γελένα Πόποβιτς
  • Φωτογραφία: Παναγιώτης Βασιλάκης
  • Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
  • Μουσική: Ζμπίγκνιου Πράισνερ
  • Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι
  • Διάρκεια: 110 λεπτά
  • Διανομή: Feelgood Entertainment
  • Έτος Παραγωγής: 2021, Ελλάδα

Τrailer:

 

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 251 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.