Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Νικήτρια του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος αναδείχθηκε η ταινία «Ένας γιος» («Un fils») του Τυνήσιου σκηνοθέτη Μεχντί Μ. Μπαρσαουί (Mehdi M. Barsaoui). Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και το Βραβείου Κοινού Fischer. Όπως όλο το Φεστιβάλ, έτσι και η τελετή λήξης της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε φέτος –για πρώτη φορά- διαδικτυακά.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σχετικά με τη βράβευσή του, ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η ταινία άρεσε στο ελληνικό κοινό…ευχαριστώ πολύ. Ιδίως γιατί σ’ αυτούς τους λίγο θλιβερούς καιρούς που ζούμε, είναι χαρά να διαπιστώνουμε ότι οι ταινίες εξακολουθούν να αγγίζουν τον κόσμο και να προκαλούν συγκινήσεις».

Το «Ένας γιος» (σε διανομή στην Ελλάδα από τη Cinobo) είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μεχντί Μ. Μπαρσαουί. Επιλέχθηκε στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στο τμήμα Orizzonti, και χάρισε στον πρωταγωνιστή Σαμί Μπουαζιλά (Sami Bouajila) το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Ο Μπουαζιλά κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία, στα César 2021.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας «Un fils» («Ένας γιος»)

Τα βραβεία του Φεστιβάλ

Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής είναι μια προσφορά του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ο οποίος υποστηρίζει -ως χορηγός επικοινωνίας- την προώθηση της ταινίας, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών, με την ολοκλήρωση της θέασης των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί στην εταιρεία διανομής ως ενίσχυση για την επικοινωνιακή προώθηση της ταινίας, όταν αυτή κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά διαδικτυακά, «ταξιδεύοντας» σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Επισκεφτείτε ακόμη την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Άκης Χρυσαφίδης 364 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.