Κριτική για την παράσταση «Δον Ζουάν» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη

Ήμασταν εκεί για εσάς, το stellasview.gr βρέθηκε στο θέατρο Δάσους την Παρασκευή 19 Ιουλίου και παρακολούθησε το όμορφο και κλασικό έργο του Μολιέρου «Δον Ζουάν» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με τους Νίκο Κουρή (στον ομώνυμο ρόλο), την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής Τέχνης, δομεί μια καταπληκτική και ρέουσα παράσταση που ξεφεύγει αρκετά από τη φολκλορική εκδοχή του Δον Ζουάν.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής Τέχνης, δομεί μια καταπληκτική και ρέουσα παράσταση που ξεφεύγει αρκετά από τη φολκλορική εκδοχή του Δον Ζουάν, μιας και φωτίζει περισσότερο την τραγικότητα του ήρωα και το υπαρξιακό του αδιέξοδο, ενώ παραμένει πιστός στη μεγαλοπρέπεια του θεατρικού κειμένου, υιοθετώντας μια σύγχρονη λιτή σκηνοθετική φόρμα. Μια εκπληκτική σκηνοθετική προσέγγιση που δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού ο Μουμουλίδης ασχολείται για τρίτη φορά στην καριέρα του με αυτό το έργο.

Στην ίδια σκηνοθετική λογική κινούνται και τα σκηνικά της Παναγιώτας Κόκορου, με το νερό να λειτουργεί ως ερμηνευτικό αβαντάζ ειδικά στην τελευταία συγκλονιστική σκηνή του Νίκου Κουρή, η ερμηνεία του οποίου είναι αριστουργηματική.

Ο Κουρής είναι ο ιδεώδης Δον Ζουάν, σκοτεινός, βαθύς, πολύπλοκος και απόλυτα τραγικός.

Ο Κουρής είναι ο ιδεώδης Δον Ζουάν, σκοτεινός, βαθύς, πολύπλοκος και απόλυτα τραγικός. Ουσιαστικά παίρνει ένα χαρακτήρα του 17ου αιώνα και του δίνει όλη τη τραγικότητα ενός κάποιου Ορέστη μιας αρχαίας τραγωδίας αλλά και την αισθητική του σήμερα.

Επίσης, πολύ καλός και γήινος είναι και ο Μάκης Παπαδημητρίου στον ρόλο του υπηρέτη, αλλά και η μεταφυσική, αέρινη και απόκοσμη Ελβίρα την οποία αποδίδει εξαιρετικά η Ζέτα Μακρυπούλια.

Κριτική: Αναστάσιος Νέστορας 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες & video: Στέλλα Πέρπερα

Βρείτε μας στα social media του Stellasview :

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview-…

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview…

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

1 Comment

  1. Μετά το ρεσιτάλ του στην Γίδα, ακόμα μια μεγάλη στιγμή για τον Κουρή, που από καιρό έχει πετάξει την κάπα του Ζεν Πρεμιε και έχει γίνει τρομερός ρολίστας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.