Blink Mike: «Δεν υπάρχουν όρια στη σάτιρα, βασική προϋπόθεση είναι ό,τι πεις όμως να καταλήξει σε κάτι αστείο»

Ο Blink Mike, το παιδί φαινόμενο της νέας stand up comedy γενιάς, μίλησε στο stellasview.gr και στον Ευθύμιο Ιωαννίδη με αφορμή τη stand up παράσταση που θα δώσει στο θέατρο Αθήναιον!

Ο Κούντερα στην «Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» αναφέρει πως εκείνος που επιλέγει μια σταδιοδρομία ηθοποιού κάνει με τη θέλησή του, το κοινό κριτή του, με την αφελή και ομολογημένη βεβαιότητα πως είναι σε θέση να κερδίσει την εύνοιά του. Κατά γενική ομολογία έχεις κερδίσει την εύνοια του κοινού, πότε, ωστόσο, ομολόγησες στον εαυτό σου πως θα ήθελες να δοκιμαστείς στην πρόκληση αυτή;

Η εύνοια του κοινού δεν είναι δεδομένη. Πρέπει να την κερδίζεις εκ νέου κάθε φορά. Αυτό είναι μια γλυκιά πρόκληση που με γοητεύει κάθε φορά. Ποτέ δεν το είχα στο μυαλό να ασχοληθώ με το stand up comedy. Ξεκίνησε από μία πρόταση ενός φίλου μου πριν από 6 χρόνια. Και είπα να το δοκιμάσω πηγαίνοντας στα Open Mics του Λάμπρου Φισφή. Όλα τα υπόλοιπα ήρθαν πολύ φυσικά.

Αναρωτιέμαι, γράφεις σποραδικά κείμενα και κάποια στιγμή τα ενώνεις δημιουργώντας μια ενιαία παράσταση ή ξέρεις εξαρχής τι θέλεις να πεις με κάθε σου δουλειά και έπειτα ξεκινάς το γράψιμο;

Τα κείμενά μου τα γράφω σποραδικά. Παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ό,τι μου φαίνεται ενδιαφέρον, το σημειώνω. Από αυτήν τη σημείωση μπορεί να βγει ένα πολύ καλό αστείο το οποίο θα εντάξω στην παράστασή μου.

Σκοπός σου Μιχάλη είναι να κάνεις κατά βάση σάτιρα ή και να προβληματίσεις τον θεατή;

Σκοπός μου είναι να κάνω τον θεατή να γελάσει με αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας. Τις περισσότερες φορές για πράγματα τα οποία μπορεί και να μην έχει παρατηρήσει. Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα ταυτιστεί.

Ο Γκαίτε έχει γράψει πως: “Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται απ’ αυτό που θεωρεί αστείο”. Πώς νιώθεις αλήθεια όταν ένα αστείο, που το θεωρούσες πολύ καλό και πετυχημένο, στην πράξη δε λειτουργεί και το κοινό δε γελά;

Πάντα δοκιμάζεις τα αστεία σου. Αν δεν πάρουν γέλια τότε πρέπει να έχεις την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις στο επόμενο αστείο. Πλέον αυτό μου συμβαίνει σπάνια. Αυτός όμως είναι πάντα ένας φόβος του κωμικού.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, στην ερώτηση αν έχει όρια η σάτιρα, τι θα απαντούσες;

Δεν υπάρχουν όρια. Μπορείς να σατιρίσεις κυριολεκτικά τα πάντα! Βασική προϋπόθεση είναι ό,τι πεις όμως να καταλήξει σε κάτι αστείο. Πρέπει να ακολουθήσουν γέλια. Αλλιώς θα εκτεθείς.

Συνέντευξη: Eυθύμιος Ιωαννίδης

Ευχαριστώ πολύ τον Mιχάλη για την ενδιαφέρουσα συνομιλία μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 119 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.