Λίλα Μπακλέση: “Η αναγνωρισιμότητα που απολαμβάνω, έχει επηρεάσει ελάχιστα την καθημερινότητά μου”

Η γνωστή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση μίλησε στο Stellasview.gr και στον Ευθύμιο Ιωαννίδη για την παράσταση «Οι Κάτω απ’ τ’ Αστέρια» στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Ευρέως γνωστή στο κοινό από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Ταμάμ», η Λίλα Μπακλέση, είναι μία από τις πιο ικανές ηθοποιούς της γενιάς της. Ανήσυχο πνεύμα, η Λίλα Μπακλέση μας μίλησε για την παράσταση, για τη γραφή του Τηλέμαχου Τσαρδάκα για τη γεύση που της άφησε η επαφή της η πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα, ενώ δεν παραλείπει να μας αποκαλύψει τι συνειρμούς της προκαλεί η φράση «Οι κάτω από τα αστέρια».

Φιλία, έρωτας, πάθος, απροσάρμοστοι ήρωες και τέλος, η φυγή στο όνειρο, στην ψευδαίσθηση και στην αναπόληση. Όλα αυτά δηλαδή  που αποτελούν χαρακτηριστικά της εποχής μας, είναι και τα συστατικά της γλυκόπικρης, νοσταλγικής και υγρής ατμόσφαιρας του έργου, «Οι Κάτω απ’ τ’ Αστέρια». Ποιο στοιχείο της παράστασης, ωστόσο, σε έχει αγγίξει προσωπικά πιο πολύ;

Αυτό το έργο με έχει κάνει να αναμετρηθώ με τους δικούς μου δαίμονες,τις επιλογές μου,τις αποφάσεις μου, αλλά και την ευρύτερη  στάση μου απέναντι στη ζωή.

Πρωταγωνιστείς να τονίσουμε  στην παράσταση, ερμηνεύοντας  με αναμφίλεκτη δεξιοτεχνία τη «Μένια». Αλήθεια, ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά της γραφής του Τηλέμαχου Τσαρδάκα τα οποία σε κέντρισαν και κατ΄επέκταση σε έπεισαν να δεχτείς να υποδυθείς στη σκηνή  την ηρωίδα του;

Η αλήθεια είναι ότι διάβασα το έργο του Τηλέμαχου με λαιμαργία. Από τις πρώτες μάλιστα  σελίδες κατάλαβα πως πρόκειται για ένα έργο  που με αφορά σε προσωπικό επίπεδο.Ο ποιητικός ρεαλισμός του κειμένου αποτελεί σίγουρα το στοιχείο που το καθιστά ξεχωριστό και είναι και αυτό θα έλεγα που με έκανε να θέλω να γίνω κομμάτι των κάτω απ’τ’αστέρια.

Υπογράφεις μαζί με τον συμπρωταγωνιστή σου Κωνσταντίνο Μπιμπή και την Αρτέμιδα Γρύμπλα τη σκηνοθεσία της παράστασης. Η εμπειρία αυτή, τι γεύση σας έχει αφήσει;

Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη στην εξέλιξη μιας παράστασης.Αυτή η διαδικασία έχω την εντύπωση πως με ωρίμασε αλλά κυρίως μου χάρισε δυο συνεργάτες που μπορώ να εμπιστευτώ και να περιπλανηθώ μαζί τους σε ανεξερεύνητα δημιουργικά μονοπάτια.

Αν σου ζητούσα στο σημείο αυτό να μου ορίσεις τι σημαίνει η φράση «Οι κάτω από τα αστέρια» για σένα, τι θα απαντούσες;

Καλοκαίρι, θάλασσα, νησί, μπλε, μηχανάκια, εφηβεία, έρωτας, πάρτι. Όλα αυτά μαζί με μια φωτογραφία που βγάλαμε αγκαλιά με τον Κωνσταντίνο,την Άρτεμη και τον Τηλέμαχο πριν από την πρώτη μας παράσταση.

Η επιτυχία, αλλά και η αναγνωρισιμότητα που απολαμβάνεις, από τη συμμετοχή σου στην τηλεόραση, κατά πόσο έχει επηρεάσει την καθημερινότητά σου;

Ελάχιστα. Ακούω ίσως λίγες περισσότερες «καλημέρες»! (γέλια)

Oλοκληρώνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα, αν δεν έχεις αντίρρηση να αφιερώσεις στους αναγνώστες μας ένα απόσπασμα από τον ρόλο σου το οποίο σε έχει αγγίξει.

Θα μου επιτρέψετε να μην αποκαλύψω αυτό το σημείο γιατί προδίδει πολλά πράγματα για την ιστορία μας! Με χαρά, ωστόσο, να το συζητήσουμε μετά το τέλος της παράστασης!

Ευχαριστώ πολύ τη Λίλα Μπακλέση για τη συνομιλία μας και της εύχομαι καλή πορεία.

Συνέντευξη: Eυθύμιος Ιωαννίδης

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ:

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 119 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

1 Trackback / Pingback

  1. «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ - Stellasview

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.