Μαίρη Χρονοπούλου: Έφυγε η πιο λαμπερή “Κυρία στα Μπουζούκια” της Finos Film

Μαίρη Χρονοπούλου

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Έφυγε σήμερα 6 Οκτωβρίου 2023 σε ηλικία 90 ετών μια – εκ των κορυφαίων και πλέον λαμπερών πρωταγωνιστριών της Finos Film που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον Ελληνικό Κινηματογράφο και το Θέατρο χάριν του ιδιαίτερου υποκριτικού ταλέντου της, της γοητείας, αλλά και της πληθωρικής προσωπικότητάς της!

Ο λόγος για την πλέον ξεχωριστή, εντυπωσιακή, δημοφιλή και βραβευμένη ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου του Ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου, της τηλεόρασης… και της καρδιάς μας!

Γεννημένη στο Κολωνάκι στις 16 Ιουλίου του 1933 – γόνος αστικής οικογένειας – αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου για να κάνει το 1953 το “Χαρούμενο Ξεκίνημα” μιας λαμπερής και μακρόχρονης καριέρας με πλήθος επιτυχημένων συνεργασιών με τα σημαντικότερα ονόματα του χώρου!

Πρωταγωνιστώντας πάντα με επιτυχία από το δράμα και την κωμωδία έως το μιούζικαλ και τα κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα καθιερώθηκε δικαίως ως μια Μεγάλη Κυρία της υποκριτικής τέχνης χτίζοντας το δικό της θρυλικό μύθο.

Ξεχωριστές οι ερμηνείες της στις αξέχαστες ταινίες: “Χαρούμενο Ξεκίνημα”, “Το Τελευταίο Ψέμα”, “Χωρίς Ταυτότητα”, “Το χώμα βάφτηκε κόκκινο”, “Κόκκινα φανάρια”, “Η Λεωφόρος του Μίσους”, “Ορατότης Μηδέν”, “Όταν η Πόλις πεθαίνει”, “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”, “Μια Κυρία στα Μπουζούκια”, “Γοργόνες και Μάγκες”, “Οι θαλασσιές οι Χάντρες”, “Πολύ αργά για δάκρυα”, “Ταξίδι στα Κύθηρα”, “Οι Αδίστακτοι”, “Τα παιδιά της χελιδόνας”, “Το Παρελθόν μιας γυναίκας”, “Η Ζούγκλα των πόλεων”, “Κυνηγοί”, “Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας”, “Η Κυρία”, “Δάκρυα για την Ηλέκτρα” όπως και οι ανεπανάληπτες ερμηνείες της στα κινηματογραφικά τραγούδια “Είμαι Γυναίκα του γλεντιού”, “Του αγοριού απέναντι”, “Έκλαψα χθες” και “Υπάρχει κάπου ένα παιδί”.

Αντίο, Μεγάλη Κυρία της Χρυσής Εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου, θεάτρου και της καρδιάς μας!

Μαίρη Χρονοπούλου (16 Ιουλίου 1933 – 6 Οκτωβρίου 2023)

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Tiktok:  https://www.tiktok.com/@stellaperpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.