Κριτική για την παράσταση “Όνειρο”, του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος και της Ομάδας NAAN, με την Μαρία Σολωμού στον ρόλο της Τιτάνιας.

Ήμασταν εκεί για εσάς, το StellasView.gr βρέθηκε με τον Νέστορα Αναστάσιο στο Παλατάκι της Καλαμαριάς, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 και παρακολούθησε την παράσταση “Όνειρο”, του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος και της Ομάδας NAAN, με την Μαρία Σολωμού στον ρόλο της Τιτάνιας.

 Μία συμπαραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος και της Ομάδας NAAN, υπό την σκηνοθετική επίβλεψη της Φρόσως Λύτρα.

Με την Μαρία Σολωμού στον ρόλο της Τιτάνιας.

H παράσταση “‘Όνειρο” υπό την σκηνοθετική επίβλεψη της Φρόσως Λύτρα βασίζεται πάνω την κωμωδία “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του William Shakespeare και είναι μία συμπαραγωγή (με προδιαγραφές υπερπαραγωγής) του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος και της Ομάδας NAAN.

Η παράσταση αυτή αναδεικνύει τα όρια της κωμωδίας και πειραματίζεται με πολύπλοκες εικαστικές φόρμες και γοητευτικές αποτυπώσεις. Η σκηνοθέτιδα Φρόσω Λύτρα διαχειρίζεται το κλασικό έργο του Shakespeare με δημιουργικότητα και δένει το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας μια πολυσύνθετη εμπειρία για το κοινό.

Η ομάδα NAAN (New Assembly of Actors) είναι μια θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τη σκηνοθέτιδα Φρόσω Λύτρα και έχει αποκτήσει φήμη για τις πρωτοποριακές της παραστάσεις και την πειραματική προσέγγισή της στο θέατρο. Συχνά συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διάφορες περιοχές των παραστατικών τεχνών, συνδυάζοντας θέατρο, χορό, μουσική και οπτικά στοιχεία για να δημιουργήσει μια πολυδιάστατη εμπειρία για το κοινό.

Η ομάδα NAAN, υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας Φρόσως Λύτρα, ξεχωρίζει για τη σταθερή της προσήλωση στην αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης στο θέατρο. Η παράσταση “Όνειρο“, με αφορμή το κείμενο του Shakespeare, δεν αποτελεί εξαίρεση και η Φρόσω Λύτρα παραθέτει μία γοητευτικότατη και αστεία εξερευνητική προσέγγιση του κλασικού αυτού έργου.

Η παράσταση αυτή αναδεικνύει τα όρια της κωμωδίας και πειραματίζεται με πολύπλοκες εικαστικές φόρμες και γοητευτικές αποτυπώσεις. Η σκηνοθέτιδα διαχειρίζεται το κλασικό έργο του Shakespeare με δημιουργικότητα και δένει το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας μια πολυσύνθετη εμπειρία για το κοινό.

Η παράσταση αυτή προσφέρει μια πρωτόγνωρη και προκλητική εκδοχή του “Όνειρου” του Shakespeare, παρουσιάζοντας μια συναρπαστική σύμπραξη μεταξύ της ομάδας NAAN και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η παράσταση “Όνειρο” παίρνει ζωή σε έναν απίθανο προαύλιο χώρο στο Παλατάκι της Καλαμαριάς, χάρη στον ταλαντούχο σκηνογράφο Μανόλη Παντελιδάκη. Αυτός ο χώρος γίνεται το τέλειο φυσικό σκηνικό για την παράσταση, προσδίδοντάς της μια μοναδική αισθητική και ατμόσφαιρα.

Η παρουσία της Μαρίας Σολωμού στον ρόλο της Τιτάνιας στην παράσταση  αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Η Μαρία Σολωμού είναι μια αξιόλογη ηθοποιός με εκπληκτική ερμηνευτική δεξιοτεχνία. Με την Σολωμού στον ρόλο της Τιτάνιας, η παράσταση αποκτά μια ιδιαίτερη ένταση και έναν απαράμιλλο μαγνητισμό, ενώ η ερμηνευτική της παρουσία προσφέρει συναισθηματικό βάθος που γοητεύει τους θεατές.

Με την πρωτότυπη μουσική των DNA, η παράσταση μεταφέρει το κοινό σε ένα μουσικό όνειρο. Οι μελωδίες και οι ήχοι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γεμάτη φαντασία και χιούμορ, προσθέτοντας μια επιπλέον διάσταση στην εμπειρία του θεατή.

Η εκπληκτική κινησιολογική καθοδήγηση της Αναστασίας Κελέση συμβάλλει στην δημιουργία εντυπωσιακών ονειρικών και ενεργειακών κινήσεων από τους ηθοποιούς. Οι χορογραφημένες σκηνές προσδίδουν μια δυναμική παρουσία στην παράσταση και ενισχύουν την ονειρική αισθητική της.

Επίσης, οι μαγικοί φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στη σκηνή, αποπλανώντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία και ομορφιά.

Οι πρωταγωνιστές και όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης, με την ερμηνευτική τους δεξιοτεχνία, μεταφέρουν το κοινό σε έναν κόσμο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Οι μουσικές παραστάσεις των DNA προσθέτουν μια μοναδική πνοή στην παράσταση, ενώ οι κινήσεις των ηθοποιών, υπό την καθοδήγηση της Αναστασίας Κελέση, προσδίδουν έναν εκρηκτικό χαρακτήρα στην οπτική αισθητική της παράστασης.

Με τον μαεστρίακο φωτισμό της Στέλλας Κάλτσου, η σκηνή αναδεικνύεται σαν μια ζωντανή ζωγραφιά, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα που προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα από μαγεία και ομορφιά στην παράσταση.

Η Διανομή της παράστασης “Όνειρο” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της ομάδας NAAN περιλαμβάνει τους εξής ηθοποιούς, με αλφαβητική σειρά:

 1. Μαίρη Ανδρέου υποδύεται τον χαρακτήρα Μαστόρι: Μακιγιέζ.
 2. Ελένη Γιαννούση υποδύεται την Ερμία.
 3. Δημήτρης Διακοσάββας υποδύεται τον χαρακτήρα Μαστόρι: Φωτιστής.
 4. Άννα Ευθυμίου υποδύεται την Ελένη.
 5. Ιωάννα Δεμερτζίδου υποδύεται τον χαρακτήρα Πουκ.
 6. Αλέξανδρος Ζαφειριάδης υποδύεται τον χαρακτήρα Πουκ.
 7. Θάνος Κοντογιώργης υποδύεται τους χαρακτήρες Μαστόρι: Φροντιστής και Αιγέα.
 8. Χρήστος Μαστρογιαννίδης υποδύεται τον χαρακτήρα Μαστόρι:Video design.
 9. Γρηγόρης Παπαδόπουλος υποδύεται τους χαρακτήρες Θησέας και Όμπερον.
 10. Σπύρος Σιδέρης υποδύεται τον χαρακτήρα Μαστόρι: Προϊστάμενος τεχνικών.
 11. Μαρία Σολωμού υποδύεται τους χαρακτήρες Ιππολύτη και Τιτάνια.
 12. Γιάννης Σύριος υποδύεται τον χαρακτήρα Λύσανδρος.
 13. Γιάννης Τσιακμάκης υποδύεται τον χαρακτήρα Μαστόρι: Ηχολήπτης.
 14. Νίκος Τσολερίδης υποδύεται τον χαρακτήρα Δημήτριος.

Αυτοί οι εξαιρετικοί ηθοποιοί συνθέτουν την πλούσια και ποικίλη διανομή της παράστασης “Όνειρο“. Με την ερμηνευτική τους δεξιοτεχνία, συμβάλλουν στην ζωντανή απόδοση των κωμικών χαρακτήρων και στην ενσάρκωση της μαγευτικής ατμόσφαιρας του έργου του William Shakespeare. Η συνεργασία και η συνεπής ερμηνευτική τους προσέγγιση συμβάλλουν στην δημιουργία μιας αξέχαστης θεατρικής εμπειρίας για το κοινό.

Η παρουσία της Μαρίας Σολωμού στον ρόλο της Τιτάνιας στην παράσταση  αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Η Μαρία Σολωμού είναι μια αξιόλογη ηθοποιός με εκπληκτική ερμηνευτική δεξιοτεχνία. Με την Σολωμού στον ρόλο της Τιτάνιας, η παράσταση αποκτά μια ιδιαίτερη ένταση και έναν απαράμιλλο μαγνητισμό, ενώ η ερμηνευτική της παρουσία προσφέρει συναισθηματικό βάθος που γοητεύει τους θεατές.

Συνολικά, η παράσταση “Όνειρο” μεταφέρει το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι μέσα από την ονειρική της ατμόσφαιρα, προσφέροντας μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία γεμάτη μαγεία, φαντασία και γέλιο.

✒ Κριτική: Αναστάσιος Νέστορας

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Θεατρική απόδοση: Φρόσω Λύτρα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Πρωτότυπη μουσική: DNA (Μιχάλης ΝιβολιανίτηςΑλέξανδρος Χρηστάρας)
Κίνηση – Χορογραφία: Αναστασία Κελέση
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Bοηθός σκηνοθέτη: Ρέα Σαμαροπούλου
Βοηθός σκηνογράφου- ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Μαντώ Καμάρα
Φωτογραφίες: Mike Rafail (That long black cloud)Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Μαίρη Ανδρέου (Μαστόρι: Μακιγιέζ), Ελένη Γιαννούση (Ερμία), Δημήτρης Διακοσάββας (Μαστόρι: Φωτιστής), Άννα Ευθυμίου (Ελένη), Ιωάννα Δεμερτζίδου (Πουκ), Αλέξανδρος Ζαφειριάδης (Πουκ), Θάνος Κοντογιώργης (Μαστόρι: Φροντιστής | Αιγέας), Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Μαστόρι: Video design), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Θησέας | Όμπερον), Σπύρος Σιδέρης (Μαστόρι: Προϊστάμενος τεχνικών), Μαρία Σολωμού (Ιππολύτη | Τιτάνια), Γιάννης Σύριος (Λύσανδρος), Γιάννης Τσιακμάκης (Μαστόρι: Ηχολήπτης), Νίκος Τσολερίδης (Δημήτριος)Χορευτές: Αναστασία Κελέση (Ξωτικό), Πολύδωρος Λαπιδάκης (Παιδί | Έρωτας), Κίττυ Μαργαρίτη (Ξωτικό)

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Tiktok:  https://www.tiktok.com/@stellaperpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.