Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος: “Μη γελιέστε. Η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω, για αυτό σας θέλουν κλεισμένους μέσα”

Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος

O Θεσσαλονικιός καταξιωμένος κωμικός Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, μίλησε στο StellasView.gr και στην δημοσιογράφο Στέλλα Πέρπερα για τη νέα του παράσταση με τίτλο «30 χρόνια κωμωδία + tips» που ανεβαίνει στο Θέατρο Αμαλία για δυο μέρες, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 21:00. Ο δημοφιλής ηθοποιός, είναι ο πρώτος που ξεκίνησε να κάνει Stand Up Comedy στην Ελλάδα και φέτος κλείνοντας τα 30 του χρόνια, θα το γιορτάσει δεόντως με μια απολαυστική παράσταση δίωρης διάρκειας.

 

Η νέα σου παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Αμαλία και έχει τίτλο “30 Χρόνια Κωμωδία + tips”. Ποια θέματα αγγίζεις και τι συμβουλές θα μας δώσεις;

Πραγματικά δε νομίζω ότι έχει μείνει κάτι ανέγγιχτο. Μερικές φορές με κάποια αφορμή πίσω από ένα αστείο, προσπαθώ να αγγίξω και τις ψυχούλες σας με θέματα που και εγώ έχω πληγωθεί. Ξαφνικά και πάντα μέσα από το χιούμορ θα δεις μπροστά σου τη σκληρή πραγματικότητα. Και ναι μεν 30 χρόνια, αλλά από το παρόν δεν θα άφηνα ποτέ έξω 3 πρόσωπα,  Χαϊκάλης – Φιλιππίδης – Λιγνάδης, φοβερή απογοήτευση. Και όμως δε κραυγάζω, δε κάνω δράμα, έρχονται μπροστά σου στιγμιαία μέσα από τη σάτιρα. Στα 30 χρόνια μια αλλαγή που επισημαίνω είναι η εξέλιξη. Όπως η αυτόματη γραφή, που δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις κακές λέξεις, γιατί σε ελέγχει μια τεχνητή νοημοσύνη! Και σε αυτή τη συμβουλή καταλήγω: «Μη γελιέστε! Η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω, για αυτό σας θέλουν κλεισμένους μέσα!»

Από που εμπνέεσαι όταν δημιουργείς ένα κείμενο standup;                                                     

Ε από τα χάλια μας. Η κωμωδία είναι μαγική και λυτρωτική, γιατί σε κάνει να γελάς με τα αρνητικά που δουλειά του κωμικού είναι να τα μετατρέπει σε γέλιο!

Αυτό είναι το μυστικό: «όταν πέφτεις να σηκώνεσαι. Επιμονή και ανανέωση!»

Με βάση την πείρα σου, ποια θα έλεγες πως είναι η κατάσταση του stand up comedy στην Ελλάδα;   

Στην καλύτερη φάση του! Υπέροχα πλάσματα, συνάδελφοι κωμικοί, γεμίζουν μαγαζιά, θέατρα, σκηνές κατακλύζουν τα social media σκορπώντας χαρά! Και η πείρα μου δίδαξε ότι πρέπει να τους ακολουθώ για να μαθαίνω!

Τι είναι για σένα το standup;

Είμαι 52 χρονών και κάνω stand up 30 χρόνια! Μπορώ να σου πω ότι είναι 18 χρόνια από τη ζωή μου που δεν απόλαυσα!

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου, που έφτασες στα 30χρόνια κωμωδίας;            

Σίγουρα δεν έχω πετύχει όσο θα ήθελα. Υπάρχουνε πολλοί  Έλληνες κωμικοί που είναι στη πρώτη γραμμή. Έχω υπάρξει πολύ μεγάλο όνομα όταν ήμουνα νέος και δεν το εκμεταλλεύτηκα. Όταν έφυγα από τη Λουκία Ρικάκη πέρασα σχεδόν 10 χρόνια παλεύοντας μόνος μου, με πολλούς από τους σημερινούς κωμικούς να συμμετέχουν στις παραστάσεις μου. Εκεί έκανα ακόμα ένα σημαντικό λάθος καθώς δεν υπήρχε το μόνιμο «στέκι» που με ωθούσε να γράφω καινούργια κείμενα και έχοντας ήδη μεγάλη θεματολογία δεν ανανεώθηκα. Ή συμπλήρωνα – άλλαζα κείμενα, αλλά δεν τα μάζευα να κάνω μια νέα παράσταση. Άλλωστε με τη καινούργια γενιά και τη γνώση που έφερε, άρχισαν κυρίως οι παραστάσεις να έχουν όνομα – τίτλο! Το 2017 έκανα το: «Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.?!» με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές με κυριότερη, τη διαγραφή όλου του παλιού υλικού! Έμεινα γυμνός, αλλά όχι κάτω! Έκανα μια πολύ πετυχημένη παράσταση από την αρχή! Αυτό είναι το μυστικό: «όταν πέφτεις να σηκώνεσαι. Επιμονή και ανανέωση!»

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα προς την κωμωδία;

Η συμβουλή που θα έδινα είναι: Πήγαινε σε open mic, (παραστάσεις δοκιμών υλικού) γράφε συνέχεια, παρατήρησε καλά τι συμβαίνει γύρω σου, τι απασχολεί εσένα και τη γενιά σου, κάνε τα κωμωδία και προχώρα! Αν τα κάνεις σωστά κάποιοι θα σε στηρίξουν!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;                                                                                  

Σίγουρα θέλω να παίξω και σε άλλες πόλεις την παράστασή μου! Μέσα στη καραντίνα έχω γράψει άλλα 2 special stand up, έχω γράψει 2 θεατρικά. Το ένα μάλιστα από αυτά είναι καραγκιόζης για μικρούς και μεγάλους, με ζωντανούς ήρωες επί σκηνής  με πολύ σύγχρονες αναφορές όμως, τόσο σύγχρονες που ο Σουλτάνος λέγεται… Ταγίπ Ερντογάν και συζητάει με τον καραγκιόζη για την Αγία Σοφία! Επίσης έχω διασκευάσει το: «ελεύθερο ζευγάρι του Νταριο Φω» και το έχω κάνει Ελληνική φαρσοκωμωδία με 5 άτομα! Σχέδια έχω παραγωγό δεν έχω!

Για το τέλος θα θέλαμε ένα δικό σου μήνυμα για τους αναγνώστες του StellasView.gr

Όλοι εσείς που διαβάζετε αυτή τη συνέντευξη -και σας ευχαριστώ- προσέξτε πως λέγεται αυτό το σάϊτ. Λέγεται StellasView επειδή το έχει η Στέλλα… (ονόματα δε λέμε) και προφανώς έχει άποψη (view). Μη ζητάτε συμβουλές, -εξαιρούνται οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ φίλοι- άποψη να έχετε, που να προέρχεται από γνώση και ενσυναίσθηση για πρόσωπα και γεγονότα.

 

Συνέντευξη: Στέλλα Πέρπερα

Σ’ ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, να είσαι πάντα καλά και να μας προσφέρεις απλόχερα χαρά και γέλιο μέσα από τα αστεία σου.
Σου εύχομαι Καλή επιτυχία, η παράσταση να ταξιδέψει και εκτός Θεσσαλονίκης και τα όνειρα – σχέδια σου, να πραγματοποιηθούν.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση “30 Χρόνια Κωμωδία + tips” θα βρείτε εδώ

 

….

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 499 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Τετάρτες γέλιου με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο στο θέατρο Αμαλία - Stellasview

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.