Βάσω Γουλιελμάκη: “Δε θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς θέατρο”

Βάσω Γουλιελμάκη

Η δημοφιλής και πλέον ταλαντούχα ηθοποιός Βάσω Γουλιελμάκη με αφορμή τη νέα της επιτυχή θεατρική συνεργασία, στο έργο “Ανθισμένες Μανόλιες” του Ρόμπερτ Χάρλινγκ, που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αμαλία, μιλά στο StellasView.gr και στην δημοσιογράφο Εύα Μαρά, για το έργο, τα μηνύματα που  διαπερνά στο θεατή και δη το δικό της ρόλο ως Κλαίρ, καθώς και την πολυετή διαδρομή της, ενώ τονίζει την καταλυτική αξία του θεάτρου στον πολιτισμό μας, όπως και τη ζωή μας…

 

Πότε χρονικά και πώς ξεκινά το ταξίδι σας στην τέχνη της υποκριτικής που υπηρετείτε επί μακρόν με συνέπεια και επιτυχία;

Το ταξίδι μου ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία όταν αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής η προπονήτρια μου λέει πως πρέπει να ασχοληθώ με το θέατρο και την τηλεόραση γιατί είμαι πολύ εκφραστική. Κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι. Υπήρξα τυχερή. Η πρώτη μου δουλειά στην Αθήνα ήταν στην ιστορική παράσταση “Η μικρή μας πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη στο θέατρο Λαμπέτη. Από εκεί ξεκίνησα και έμεινα για πολλά χρόνια κάνοντας επιτυχίες εκεί σε παραγωγές του Γιώργου Λεμπέση.

Ποια η γοητεία του θεάτρου και τι σημαίνει για εσάς προσωπικά το θέατρο και η Τέχνη εκτενέστερα;

Είναι τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Δε θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς θέατρο. Ήξερα από νεαρή ηλικία ότι αυτό θέλω να κάνω. Έχει μια γοητεία μεγάλη η σκηνή που δεν μπορώ να την περιγράψω, πρέπει να είσαι πάνω στο σανίδι για να βιώσεις και να εισπράξεις τα πάντα.

Έχει μια γοητεία μεγάλη η σκηνή που δεν μπορώ να την περιγράψω, πρέπει να είσαι πάνω στο σανίδι για να βιώσεις και να εισπράξεις τα πάντα.

Με αφορμή τη νέα σας επιτυχή θεατρική συνεργασία σ’ ένα πλέον διάσημο και εμβληματικό έργο στις “Ανθισμένες Μανόλιες” του Ρόμπερτ Χάρλινγκ υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του δεξιοτέχνη σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Κυριακού, δώστε μας το στίγμα- προφίλ της παράστασης σας και δη, του δικού σας ρόλου σ’ αυτήν.

Υποδύομαι την Κλαιρ σε αυτό το πολύ ωραίο έργο του Χάρλινγκ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού και παραγωγή της Βάσιας Παναγοπούλου. Είναι ένα έργο ευρέως γνωστό λόγω της ταινίας, με έξι σημαντικούς ρόλους. Παίζω με τόσο ταλαντούχα πλάσματα, Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Εύη Δαέλη. Έχουμε δεθεί πάρα πολύ γιατί ήταν να ανέβει η πρόπερσυ αλλά λόγω του lockdown δεν έγινε. Έτσι κάναμε ασταμάτητες πρόβες και αυτό μας έδεσε πολύ. Η Κλαιρ είναι μια γυναίκα που τα αντιμετωπίζει όλα με χιούμορ, αυτό την σώζει από τις δύσκολες καταστάσεις. Ενώ είναι εύπορη δεν είναι ψώνιο και είναι πολύ καλή φίλη.

Που έγκειται το δέλεαρ, η επικαιρότητα και η σπουδαιότητα του εν λόγω έργου; Ποιες αξίες – ιδέες πραγματεύεται και ποια μηνύματα διαπερνά στο θεατή;

Είναι ένα έργο που απευθύνεται στη γυναικεία φιλία, στη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, στην απώλεια, στον Έρωτα, στη συντροφικότητα, στο χιούμορ. Έξι γυναίκες διαφορετικές αλλά ταυτόχρονα τόσο ίδιες μιλούν για την καθημερινότητα τους, μέσα σε ένα κομμωτήριο ενώ τα χρόνια περνούν.

Πρόκειται για ένα βαθύτατα κοινωνικό έργο, ένα φεμινιστικό μανιφέστο, όπου κυριαρχεί η εναλλαγή συγκίνησης – γέλιου. Πως επιτυγχάνεται αυτή η ισορροπία επί σκηνής;

Με μαεστρία από τον σκηνοθέτη μας Κωνσταντίνο Κυριακού αλλά και από εμάς που προσπαθούμε να το φέρουμε σε μια ισορροπία όλο αυτό και αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κοινού το καταφέρνουμε αρκετά καλά.

Πάντοτε η τέχνη προσέφερε πολιτισμό, πάντοτε λειτουργούσε το θέατρο ως καταλύτης και πηγή δημιουργικής ευφορίας.

Που συναντά η ηρωίδα που υποδύεσθε, τη Βάσω Γουλιεμλάκη και ποιες δυσκολίες ενείχε ο ρόλος σας στην παράσταση;

Πουθενά νομίζω, εκτός από το χιούμορ και το ότι είμαι καλή φίλη. Έχουν άλλο κοινωνικό περίγυρο και άλλο οικονομικό status. Εκείνη δουλεύει από πλήξη ενώ εγώ δουλεύω για να ζήσω.

Πως βιώσετε ως καλλιτέχνιδα την περίοδο της πανδημίας με τη “φίμωση” του θεάτρου;

Όπως όλοι μας, με πολλές ταινίες, διάβασμα αλλά και πολλές πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πως προσεγγίζετε κάθε νέο σας ρόλο; Αποτελεί για εσάς μια νέα πρόκληση – αναμέτρηση, μια επιθυμία επικοινωνίας με το κοινό, τι ακριβώς;

Αποτελεί μια νέα πρόκληση σαφώς ο κάθε νέος ρόλος. Γιατί μπαίνεις μέσα σε αυτόν. Και είναι ο κόσμος σου για αρκετό διάστημα. Και βέβαια η επικοινωνία με το κοινό παραμένει πάντα η ίδια γιατί αυτό είναι που μετράει, αν χαθεί …. χάθηκες.

Υπάρχουν δρομολογημένα επόμενα επαγγελματικά σας πλάνα – βήματα;

Προς το παρόν οι «Ανθισμένες Μανόλιες» εκτός από τη Θεσσαλονίκη που ανεβαίνουν στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου στο θέατρο Αμαλία, λόγω επιτυχίας, συνεχίζουν στην Αθήνα στο Alhambra Art Theater από 1 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Εν κατακλείδι, εκτιμάτε, ότι το Θέατρο και η Τέχνη γενικότερα μπορούν να αποτελέσουν αντίδοτο στην πολυδιάστατη κρίση που βιώνουμε (υγειονομική, οικονομική, υπαρξιακή, πνευματική, πολιτισμική); Ποια η κοινωνική του αποστολή σήμερα;

Πάντοτε η τέχνη προσέφερε πολιτισμό, πάντοτε λειτουργούσε το θέατρο ως καταλύτης και πηγή δημιουργικής ευφορίας. Δεν θα αλλάξει αυτό. Αλίμονο εάν άλλαζε.

 

Συνέντευξη: Εύα Μαρά

Θερμές Ευχαριστίες για την άκρως ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και απολαυστική Συνέντευξή μας στο StellasView με αφορμή τη νέα της θεατρική συνεργασία στις  Ανθισμένες Μανόλιες, όπου συμπρωταγωνιστεί. Της εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία και Καλή Συνέχεια στο συναρπαστικό ταξίδι της στην τέχνη, με νέες γόνιμες συνεργασίες στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με νέες προκλήσεις πνευματικής ευφορίας και ψυχικής εκτόνωσης!

 …

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση “Ανθισμένες Μανόλιες” θα βρείτε εδώ

➡️ Χορηγός Eπικοινωνίας: #Stellasview

….

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 478 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.