Σταύρος Δίτσιος: Έργο του στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Luigi Bellini στην Φλωρεντία!

Σταύρος Δίτσιος

Η τέχνη του Σταύρου Δίτσιου έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, και αυτήν τη στιγμή εκπροσωπείται από διάφορες γκαλερί. Έργα του από την συλλογή “NATURΑ”, ύστερα από διαλογή καλλιτεχνών για την διεθνή έκθεση, επιλέχθηκε να εκθέσει στο LUIGI BELLINI MUSEUM στην Φλωρεντία, ένας ιδιαίτερος χώρος με μεγάλη ιστορία και παραδόσεις, από τις 5-12 Ιουνίου. Μόλις τελειώσει η έκθεση, το έργο τέχνης θα παραμείνει στο μουσείο στη μόνιμη συλλογή του.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Σταύρος Δίτσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλία (1997-2001). Μεταξύ των καθηγητών του ήταν ο Umberto Borella. Ανήσυχος και διερευνητικός, ασχολείται με άλλες πτυχές της τέχνης, όπως η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία σε θέατρα για κλασικές παραστάσεις μπαλέτου και θεατρικές παραστάσεις. Ανακαλύπτει επίσης πτυχές του εαυτού του ενώ γράφει παιδικά παραμύθια.

Το 2009, ο Σταύρος Δίτσιος επιλέχθηκε να εκθέσει τα έργα του στη Μπιενάλε 2, στη Θεσσαλονίκη, επιμέλεια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκης. Το 2019, επιλέχθηκε να εκθέσει ένα έργο τέχνης του ,στην Μπιενάλε του Λονδίνου επιμελημένη από την Gagliardi Gallery σε συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης Chianciano. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, ιστορικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκθέσεις και γκαλερί παγκοσμίως, όπως στο Palazzo Della Cancelleria Vaticana στη Ρώμη, όπου έλαβε διεθνές βραβείο. Επιπλέον, έχει εκθέσει στο Museum of Art and Science, Μιλάνο, στο Palace of Borghese, Φλωρεντία και στο Topic Salon στην Πράγα.

Οι πίνακές του βρίσκονται στην συλλογή του Μουσείου Βορρέ, Αθήνα, στην συλλογή Yukyung Μουσείο Ν.Κορέας, στo Μουσείο Osten of drawing, Σκόπια, στην Πινακοθήκη της Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. ( Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος).

www.stavrosditsios.com

https://www.instagram.com/stavros_ditsios.art/

https://www.facebook.com/stavrosditsiosart

 

…..

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 460 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.