Κυκλοφορεί η «Spicy Margarita» του Θάνου Σταυρίδη

Θάνος Σταυρίδης  Spicy Margarita

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου “Α Suitcase Full of Dreams”, ο Θάνος Σταυρίδης μας παρουσιάζει την καινούρια του δισκογραφική δημιουργία Spicy Margarita, η οποία κυκλοφορεί από την  Artway – Τεχνότροπον.

Ένας δίσκος φωτεινός, που παντρεύει τη βαλκανική μουσική με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Jazz, rock, latin, brass κι έγχορδα ανακατεύονται με τον ήχο του ακορντεόν δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο αμάλγαμα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός «…η «βαλίτσα» μπήκε σε αμάξια, τραίνα, αεροπλάνα και ταξίδεψε (και με ταξίδεψε) σ’ όλο τον κόσμο. Χαρά ανείπωτη, συναυλίες, μουσικές, νέοι φίλοι και ξαφνικά… παύση. Όλα  άλλαξαν προτού το καταλάβουμε. Κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, χωρίς να μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να παίξουμε μουσική live και ν’ ανταλλάξουμε ενέργεια. Ευκαιρία για δημιουργία. Κάπως έτσι προέκυψε το “Spicy Margarita”.

Μουσικές που φτιάχτηκαν στην περίοδο του lockdown. Κάποια κομμάτια ήδη τα παίζαμε live με τους Drom, κάποια γεννήθηκαν στον εγκλεισμό, ηχογραφήθηκαν κι ετοιμάστηκαν περιμένοντας να παιχτούν κι αυτά “ζωντανά” όπως τα μεγαλύτερα “αδέρφια” τους».

Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Vladimir Karparov, Μιχάλης Καπηλίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Στάθης Άννινος και οι συνοδοιπόροι του Θάνου Σταυρίδη στους Drom, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Χρήστος Τάσιος, Γιάννης Καρακαλπακίδης, Βασίλης Αθανασίου, είναι μερικοί απ’ τους 29 εξαιρετικούς μουσικούς απ’ την Ελλάδα και τα Βαλκάνια που συμμετέχουν στο “Spicy Margarita”. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Σόφια, στα Σκόπια και στο Βερολίνο απ’ τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πρόκειται για μια δουλειά φτιαγμένη με μεράκι, η οποία αγκαλιάζει ένα ευρύ ακροατήριο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει αρχίσει ήδη να παίζεται σε ραδιόφωνα της Αμερικής, Βραζιλίας, Γαλλίας, Σλοβακίας κ.ά., ενώ έχει ψηφιστεί στα 20 καλύτερα albums από τα World Music Charts Europe για τον Μάρτιο 2021. Παράλληλα το κομμάτι Havana Nights” βρίσκεται στο top 40 του Ethnocloud!

“Spicy Margarita”  Το soundtrack ενός αμετανόητα αισιόδοξου που ζει σε μια απ’ τις πιο δύσκολες εποχές της σύγχρονης ιστορίας!

To album είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

Havana nights”

https://youtu.be/gCE6JhOXTHI

 

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://open.spotify.com/album/7qd4aTu2VeMWY1mpAyFIqt

 

@thanos_stavridis_official

#newcd #SpicyMargarita #balkanmusic

Βιογραφικό

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν, με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στη δισκογραφία, με κάποιους από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ματούλα Ζαμάνη, Μάκης Σεβίλογλου, Εστουδιαντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Theodosii Spassov, Petar Ralchev, Vlatko Stefanovski, Κώστας Θεοδώρου, Φλώρος Φλωρίδης και πολλοί άλλοι.

Είναι, επίσης, από τους πρωτεργάτες της Balkan σκηνής στη χώρα, έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος ιστορικών σχημάτων, όπως οι «Βόρειοι Εταίροι», οι «Cabaret Balkan» και τώρα οι «Drom».

Τελευταίο του side project το ντουέτο “Tales from the Box”, στο οποίο το ακορντεόν του Θάνου συνδιαλέγεται με το βιολοντσέλο της Στέλλας Τέμπρελη και μας παρουσιάζουν ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων μέσα από διαφορετικές ιστορίες. Μουσικές ιστορίες βγαλμένες μέσα από το κουτί που κουβαλάει ο καθένας μας και συνθέτουν το soundtrack της ζωής του.

Τον Μάιο του 2016 κυκλοφορεί από την Kyklos Records η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «με μια βαλίτσα όνειρα», η οποία περιέχει 12 δικές του ορχηστρικές συνθέσεις στις οποίες παίζουν συνολικά 27 μουσικοί από Ελλάδα και Βαλκάνια, ενώ σ’ ένα κομμάτι τραγουδάει και η Ματούλα Ζαμάνη. Ο δίσκος έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό, έχοντας airplay σε σταθμούς της Αυστραλίας, της Αργεντινής, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. Έχει ψηφιστεί μέσα στους 10 καλύτερους δίσκους έθνικ μουσικής στο σταθμό rutes del so της Βαρκελώνης, ενώ ήταν υποψήφιος στην κατηγορία «μουσικές του κόσμου» της ένωσης Γερμανών κριτικών.

Tον Ιανουάριο του 2021 κυκλοφορεί από την Αrtway – Technotropon η νέα του δουλειά με τίτλο “Spicy Margarita”. Έχει αρχίσει ήδη να παίζεται σε ραδιόφωνα της Αμερικής, Βραζιλίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Σλοβακίας κ.ά., ενώ έχει ψηφιστεί στα 20 καλύτερα albums από τα World Music Charts Europe για τον Μάρτιο 2021. Παράλληλα το κομμάτι “Havana Nights” βρίσκεται στο top 40 του Ethnocloud!

 

Η ερευνητική – μουσικολογική του δραστηριότητα είναι πάνω στις λαϊκές μουσικές των Βαλκανίων. Από το 2000, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε σεμινάρια κι ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει σχετικά άρθα συμμετέχοντας σε διάφορες εκδόσεις. Τα τελευταία 12 χρόνια διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Άρτας).

 

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 460 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

1 Trackback / Pingback

  1. Θάνος Σταυρίδης: "Μέσα από το μακροχρόνιο ταξίδι μου στη μουσική έμαθα να μη σταματάω να ονειρεύομαι και να σχεδιάζω τα ακατόρθωτα" - Ste

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.