Ενδυνάμωση καλλιτεχνών από καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας

Ενδυνάμωση καλλιτεχνών από καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας

«Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλο τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται όλα τα σύνορα.»

Γκαίτε, Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος, 1749-1832

Η Δημιουργική Βιομηχανία βρέθηκε σε αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα λόγω αλλεπάλληλων lockdown. Παρουσιάστηκε επιτακτική ανάγκη για εύρεση νέων τρόπων επικοινωνίας, διαχείρισης, αξιοποίησης της τέχνης και δημιουργίας εσόδων. Σε μία προσπάθεια για εξέλιξη του πολιτιστικού τομέα στην Ελλάδα επώνυμοι μουσικοί βρίσκουν κοινό έδαφος με επαγγελματίες management και επικοινωνίας.

Σαν αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μία σειρά διαδικτυακών ομιλιών και σεμιναρίων, με σκοπό τον διαμοιρασμό εμπειριών και τη διάχυση γνώσεων. Έτσι προέκυψαν τα Creative Industry Seminars, που ξεκινούν με έναν κύκλο 10 ομιλιών. Κοινός τόπος των ομιλιών είναι τα ιδιαίτερα χαμηλά εισιτήρια, έτσι ώστε να είναι η πληροφορία εύκολα προσβάσιμη σε όσους δημιουργούς και καλλιτέχνες που επιθυμούν την ενδυνάμωση και δια βίου ανάπτυξη τους.

Ο κάθε συμμετέχων ομιλητής προέρχεται από διαφορετική γωνιά του χάρτη πολιτισμού στη χώρα. Ο Mr Bachata της latin σκηνής, η «απόκοσμη» Lia Hide, ο Hit The Bass της παγκόσμιας EDM, η indie Sma Rag Da με τον εναλλακτικό της ήχο και η jazz φινετσάτη Eva Sakellari και ο hip hop πολυμήχανος Χρήστος «Λάγνης» Πανοηλίας ίσως να μη διασταύρωναν τους δρόμους τους σε περιόδους κανονικότητας. Ακόμα πιο δύσκολα θα συναντιόνταν με τον Κωνσταντίνο Πλατή του Theatromania, τον social media manager Γιώργο Καρανικολό, τον Αλέξανδρο «Zoltan» Μέλη και τον πολυπράγμονα μουσικό Βασίλη Γκίνο.

      Οι ομιλητές έχοντας καθημερινή τριβή με το χώρο, έχουν βρει τους τρόπους και τις τεχνικές για το πώς αναδεικνύεται η καλλιτεχνική μοναδικότητα και πως μπορεί ο δημιουργός να έρθει σε ουσιαστική επαφή με το κοινό του. Οι ομιλίες γίνονται με θετική ενέργεια και διάθεση, σε κατανοητή γλώσσα και σε διαδραστικό περιβάλλον, το οποίο προσφέρει δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στην δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργασιών. Σε κάθε συνάντηση, δίνεται αρκετός χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις (QnA) έτσι ώστε όσοι το επιλέξουν να μπορούν να επιλύσουν τις όποιες μοναδικές απορίες τους.

Στο πλαίσιο της εύκολης πρόσβασης, τα σεμινάρια αυτά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρέχονται στην τιμή ενός θεατρικού εισιτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να τα παρακολουθήσουν. Επιπλέον αγοράζοντας περισσότερα από ένα webinars, μπορεί κάποιος να απολαύσει διάφορες προσφορές, ακόμα και έκπτωση που φτάνει το 41%. Η Action Εστί, διοργανώτρια των σεμιναρίων,  θεωρώντας βαρύνουσας σημασίας την ικανοποίηση των πελατών της, εισάγει πολιτική “Satisfaction Guaranteed”, που σημαίνει πως οποιοσδήποτε κάτοχος εισιτήριου, μπορεί να επιστρέψει το εισιτήριο και να λάβει τα χρήματα του πίσω, έως και μία ώρα μετά την έναρξη της ομιλίας.

Τα σεμινάρια προβάλλονται μέσα από την ιδιαίτερα εξελιγμένη πλατφόρμα της Eventora, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ασφάλεια μίας σταθερής παρακολούθησης, χωρίς τεχνικά προβλήματα. Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν live την προβολή του σεμιναρίου (ή για κάποιο λόγο θα πρέπει να τη διακόψουν) υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της μαγνητοσκοπημένης ομιλίας στο e-mail των κατόχων εισιτηρίων. Από πλευράς γραμματειακής υποστήριξης, η διοργανώτρια εταιρεία βρίσκεται στη διάθεσή των συμμετεχόντων, απαντώντας εντός 36 ωρών σε όλα τα αιτήματα και τις απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα eventora των σεμιναρίων στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.eventora.com/el/Events/creative-industry-seminars

Μέσα από αληθινά case studies, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με αληθινές ιστορίες καλλιτεχνών που ξεπέρασαν τα πρακτικά εμπόδια και κατάφεραν να διακριθούν. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης για όλες τις ομιλίες που παρακολουθεί κάποιος ζωντανά. Σκοπός των ομιλητών, πέρα από τον διαμοιρασμό των γνώσεων είναι να δημιουργήσουν διασυνδέσεις και μία κοινότητα δημιουργών και επαγγελματιών του χώρου, που μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά. Οι εισηγητές, συνδυάζοντας τη θεωρητική και την πρακτική γνώση, προσφέρουν νέες αλλά και χιλιο-δοκιμασμένες τεχνικές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους δημιουργούς να πάνε το έργο τους στο επόμενο επίπεδο. Σε κάποιες από τις ομιλίες δίνεται η δυνατότητα απευθείας συνάντησης με τον εισηγητή, όπου αυτό γίνεται επιθυμητό. Υπάρχει επίσης δυνατότητα για αποστολή του υλικού των παρουσιάσεων στους συμμετέχοντες, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τσεκάρετε το website:

https://creative-talks.com/

 

Social Media Links

Creative Industry Seminars

Instagram | https://www.instagram.com/creative_seminars/

Action Esti

Facebook | https://www.facebook.com/ActionEsti

Instagram | https://www.instagram.com/actionesti/

Email | info@actionesti.gr

 

Χορηγός Επικοινωνίας: http://www.stellasview.gr

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.