6η Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα: Με θέμα “Λογοτεχνία”

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

6η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΝΕΑ ΠΑΣΑΡΕΛΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΦΙΛΟΙ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

16 Σεπτεμβρίου 2020, Τετ  18:30, στην Πλατεία του Μεγάρου Μουσικής

Πριν από την κράτηση θέσης, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με τις:
Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους

Κάθε χρονιά σε κάποιο διαφορετικό σημείο της Νέας Παραλίας πραγματοποιείται αυτή η μοναδική επίδειξη μόδας, με ρούχα φτιαγμένα από υλικά προς ανακύκλωση. Φέτος σειρά έχει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και μια πασαρέλα με θέμα εμπνευσμένο από λογοτεχνικά κείμενα και συγγραφείς.

Μεγάλοι συγγραφείς της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας εμπνέουν με τα κείμενα τους τις σχεδιάστριες και τους σχεδιαστές οι οποίοι ντύνουν τους πρωταγωνιστές με υλικά προς ανακύκλωση.
Ήρωες και ηρωίδες των Paul Bowles, Colette, Françoise Sagan, Joseph Kessel, Federico Garcia Lorca, Κωνσταντίνου Καβάφη, Paulo Coelho, Εμμανουήλ Ροΐδη, F. Scott Fitzgerald, Lewis Caroll, Virginia Woolf, Marquis de Sade, Tennessee Williams, Gustave Flaubert, Gabriel Garcia Marquez, Μαρία Ιορδανίδου, Antoine de Saint Exupéry, Κώστα Ταχτσή, Στρατή Μυριβήλη και άλλων θα περπατήσουν στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Μουσικής με φόντο το ηλιοβασίλεμα, τον Θερμαϊκό και τον Όλυμπο.
Βασικό στοιχείο του κουστουμιού είναι να τονίζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή αλλά, ταυτοχρόνως, να εκφράζει και την ατμόσφαιρα της εποχής. Με το κοστούμι, πολλαπλές πτυχές του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών πρέπει είναι ορατές.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Bernard Cuomo, ο οποίος θα μας εισάγει και θα μας απογειώσει στο θέαμα με τη συνοδεία της χορεύτριας Ροδούλα Γκουλιαμπέρη και της ομάδας της.

Είσοδος ελεύθερη (προσκλήσεις διατίθενται ηλεκτρονικά ή από τα εκδοτήρια του ΜΜΘ)

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.