«Ammonite»: η νέα αμφιλεγόμενη λεσβιακή ταινία με την Κέιτ Γουίνσλετ και την Σίρσα Ρόναν

Τρία χρόνια μετά την ταινία «God’s Own Country», ο βρετανός Φράνσις Λι ετοιμάζεται να μιλήσει και πάλι για έναν ομοφυλοφιλικό έρωτα στην νέα του ταινία «Ammonite», μόνο που αυτή τη φορά θα είναι ανάμεσα σε γυναίκες, ο ίδιος θα πρέπει να καθοδηγήσει πολύ γνωστότερα ονόματα, ενώ η ιστορία του προκάλεσε μια μικρή κόντρα με τους συγγενείς του βασικού χαρακτήρα που είναι αληθινό πρόσωπο. Συγκεκριμένα, η Κέιτ Γουίνσλετ υποδύεται τη γνωστή βρετανίδα παλαιοντολόγο Μαίρη Άνινγκ σε μια ιστορία που διαδραματίζεται στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν για ένα διάστημα αυτή ανέλαβε να προσέχει μια νεαρή εύπορη Λονδρέζα (την Σίρσα Ρόναν στο ρόλο).

Πριν ένα χρόνο, η Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο συγγενείς της Άνινγκ επιτέθηκαν στην ταινία, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η πρόγονός τους ήταν ομοφυλόφιλη και ότι η σχέση που περιγράφεται στο φιλμ γίνεται καθαρά για εμπορικούς λόγους. Η Άνινγκ περιγράφεται από τους ίδιους ως «μοναχική και ανεξάρτητη γυναίκα» ενώ ο Λι υπερμαμύνθηκε της ταινίας του λέγοντας εύλογα ότι για δεκάδες προσωπικότητες που δεν αποδείχθηκε ποτέ η σεξουαλική τους προτίμηση, έχουν γραφτεί και ειπωθεί έργα που θεωρούν δεδομένη την ετεροφυλοφιλία, στο πλαίσιο μιας «κανονικότητας» που επιβάλλεται στην ιστορία.

Το «Ammonite» είναι μια παραγωγή των Ίαν Κάνινγκ και Εμίλ Σέρμαν («Ο Λόγος του Βασιλιά») και μοιάζει να είναι ένα αρκετά μεγάλο βήμα στην καριέρα του Φράνσις Λι.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ πριν λίγο κυκλοφόρησε το πρώτο τηε τρέιλερ που μπορείτε να δέιτε παρακάτω μαζί με το υπέροχο πόστερ.

Πηγή: cinemagazine.gr

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.