Καλοκαίρι στο Μέγαρο: Γιορτή Πανσελήνου Σεπτεμβρίου «Blue Moon συναυλία»

Βραδιά Πανσελήνου στην Πλατεία του Μεγάρου Μουσικής

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 – 21:00 μμ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη

Μια μεγάλη γιορτή για την Πανσέληνο του Σεπτέμβρη θα διοργανώσει στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής, ο ΟΜΜΘ, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 με τίτλο: Blue Moon, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Καλοκαίρι στο Μέγαρο“.

Τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν την φεγγαρόλουστη νύχτα , η Μέλα Γεροφώτη και Ελένη Δημοπούλου στο τραγούδι με τις εξαίσιες φωνές τους και ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, στο πιάνο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει τα διασημότερα τραγούδια και μουσικά θέματα για το φεγγάρι, το οποίο τον μήνα Σεπτέμβριο φέρει τον όνομα: Πανσέληνος του Καλοκαιριού!

Οι συντελεστές:

Μέλα Γεροφώτη – Φωνή:
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στη Μονωδία, καθώς επίσης Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών (Πτυχίο Αρμονίας, 2008, Πτυχίο Αντίστιξης, 2010) στην τάξη του Γιάννη Γράμψα και Διπλωματούχος Μονωδίας (2012) στην τάξη της Σοφίας Κυανίδου.

Υπήρξε για έξι συνεχόμενα έτη μέλος της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Κρίσιλα, όπου παρακολούθησε παράλληλα μαθήματα κλασικού πιάνου (επίπεδο Α’ Ανωτέρας). Παρακολούθησε μαθήματα jazz πιάνου και jazz τραγουδιού-ρεπερτορίου με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο.

Κατέχει Πτυχία σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά-Β2, Ιταλικά-Β2, Γερμανικά-Β1). Το 2015 παρακολούθησε με επιτυχία έναν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων Σωματικού Θεάτρου, με εισηγήτρια την Αθηνά Δράκου.

Ελένη Δημοπούλου -Φωνή:
Σπούδασε Μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό Άριστα και Α’ βραβείο, και Πολιτικές Επιστήμες (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή ερμήνευσε μουσικά έργα σε πρώτη εκτέλεση, τον ρόλο της «Αρετούσας» στο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ Ερωτόκριτος σε παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της «Λενιώς» στο μιούζικαλ Οι Στοιχειωμένοι σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στην συναυλιακή εκδοχή των έργων σε περιοδεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, εμφανίστηκε σε σημαντικούς χώρους και μνημεία της χώρας. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με το Opera Studio «Skull of Yorick Productions» σε πολυάριθμες παραγωγές ερμηνεύοντας ρόλους όπως η «Kate Pinkerton» και η «Giorgetta».
Ερμήνευσε το τραγούδι Για πάθη και για αγκαλιές για την παράσταση Τρίτο Στεφάνι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και Το Παιχνίδι των Δοντιών για το ομότιτλο παραμύθι της Ρίας Φελεκίδου.

Αναζητάει συνεχώς και εξελίσσει την καλλιτεχνική της ταυτότητα μέσα από τις σπουδές, τις προσωπικές εμφανίσεις, τις καλλιτεχνικές συνεργασίες αλλά και την βιωματική γνώση της ελληνικής κουλτούρας.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993.

Γρηγόρης Σημαδόπουλος – Πιάνο
Υπήρξε μαθητής του Π. Μητσόπουλου. Το 1991 πήρε Δίπλωμα Πιάνου από τη Royal Academy of Music του Λονδίνου και το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος (τάξη της Σιμόνας Μιχάι) με Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Christine Fressinier, Ray Santisi, Jon Hendricks, Milcho Leviev, Γιώργο Χατζηνίκο κ.ά. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ανάμεσα στους οποίους οι Γιάννης Σπανός, Νίκος Παπάζογλου, Μανώλης Ρασούλης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά κ.ά., αλλά και πολλά ελληνικά τζαζ συγκροτήματα όπως οι Jazzoo Quartet, Aroma Caribe κ.ά.

Από το 1995 διδάσκει κλασικό και τζαζ πιάνο.

Κατά τη διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

– Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές.
– Ανά δύο θέσεις πρέπει να υπάρχει κενός χώρος.
– Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα άτομα με κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.
– Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μεταξύ της σκηνής και της πρώτης σειράς θεατών.
– Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
– Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται υποχρεωτικά από ταξιθέτες.
– Η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.
– Η χρήση μάσκας κατά τη χρήση του ασανσέρ είναι υποχρεωτική.
– Δεν προβλέπεται διάλειμμα.
– Υπάρχει ισχυρή σύσταση για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων.

Πληροφορίες:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης -πλατεία
25ης Μαρτίου & Παραλία, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 895 800

Καλοκαίρι στο Μέγαρο: Γιορτή Πανσελήνου Σεπτεμβρίου-Blue Moon συναυλία
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21:00

Εισιτήρια:

Τιμές Εισιτηρίων:10€, 5€ (μειωμένο)

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Άκης Χρυσαφίδης 335 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.