ΚΘΒΕ: «Έρως-Ήρως» του Παπαδιαμάντη στο Προαύλιο της Αγίας Σοφίας

ΚΘΒΕ: «Έρως-Ήρως» του Παπαδιαμάντη στο Προαύλιο της Αγίας Σοφίας

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 – 20:30 μμ
Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πλατεία Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη

Το συγκλονιστικό διήγημα «Έρως-Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε θεατρική διασκευή θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός“.

Το γνωστό διήγημα «Έρως-ήρως», που έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1897, μιλά για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με κεντρικό χαρακτήρα τον Γιώργη, έναν νεαρό ναύτη, που αναγκάζεται να μεταφέρει με τη βάρκα του την Αρχοντώ, τον κρυφό έρωτα του, και τον πλούσιο γέρο με τον οποίο μόλις την πάντρεψε με το ζόρι η μάνα της.

Απόσπασμα:
Είχε μάθει προ ημερών ότι η μάννα της την επανδρολογούσε μ’ ένα νοικοκύρην στεργιώτην, από κει πέραν απ’ τα Εικοσιτέσσερα Χωριά. Πού τον ηύρε; Τάχα δεν υπήρχαν γαμβροί εις την πατρίδα, εις το ωραίον χωρίον, το παραθαλάσσιον; Και δεν ήτο αυτός, εις μεταξύ όλων, καλός γαμβρός;

Διατί εβιάζετο η μάννα της; Αλλά διατί να υποπτεύση ότι εκείνη ήτο αυτή, η εύμορφη κόρη; Από πού κι ως πού; Τάχα δεν υπήρχον άλλαι νύμφαι; Όχι, δεν ηδύνατο να το πιστεύση ότι ήτον αυτή. Το Αρχοντώ είχε καιρόν.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του νέου θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” που εγκαινιάζει φέτος το Υπουργείου Πολιτισμού με στόχο την αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου μέσα από τη σύζευξή του με την σύγχρονη δημιουργία.

Οι δράσεις του προγράμματος “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” θα πραγματοποιούνται μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων και περιλαμβάνουν 55 παραγωγές, σε 251 παρουσιάσεις, με 11 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και σε 38 περιφερειακές ενότητες.

Συντελεστές:

Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Κουσούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσολερίδης

Ηθοποιοί: Ιωάννα Γεωργαντά, Ηλίας Κουγιουμτζής, Σταυρούλα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Λιάρος

Η διασκευή θα παρουσιαστεί και στο αρχαίο θέατρο Μίεζας στην Ημαθία την Παρασκευή  21 Ιουλίου, αλλά και στην Πορταριά Πηλίου το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020.

Πληροφορίες:

Ι.Ν. Αγίας Σοφίας – προαύλιο
Πλατεία Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη

Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός:
ΚΘΒΕ: θεατρική διασκευή- «Έρως-ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:30

Είσοδος Ελεύθερη.
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/

Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν και στηρίζουν αφιλοκερδώς τις εκδηλώσεις Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Άκης Χρυσαφίδης 364 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.