Και όμως είναι γεγονός, μια πραγματική θα λέγαμε θεατρική έκπληξη που την περιμένουμε με λαχτάρα. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα πρωταγωνιστήσει φέτος το καλοκαίρι σε θερινή περιοδεία στο εμβληματικό έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Σάμιουελ Μπέκετ. Μαζί του θα είναι ο Άρης Σερβετάλης, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γίαννης Κακλέας.
Το εμβληματικό αυτό έργο παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης.
Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες , συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθεί. Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την τπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους; Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;
Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτης της αναμονής οι μοναχικοί αυτοι ανθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχαριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει ελπίζοντας οτι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.
Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» παραμένει πάντα τολμηρό και σύγχρονο. Ο Σαμιουελ Μπέκετ με αυτό το έργο διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση , και χιουμορ γράφοντας μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σ΄αυτόν τον κόσμο μέχρι και σήμερα.
Θέατρο Δάσους 25, 26 & 27 Αυγούστου
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : VIVA.GR, ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ
Σκηνικά: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ
Κοστούμια: ΗΛΕΝΙΑ ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ
Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΑΡΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ
H μετάφραση είναι της ομάδας των συντελεστών της παράστασης
παίζουν οι ηθοποιοί:
Σπύρος Παπαδόπουλος
Θανάσης Παπαγεωργίου
Άρης Σερβετάλης
Ορφέας Αυγουστίδης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ
Κάντε το πρώτο σχόλιο