Ο «Οιδίποδας» κατά Δημήτρη Καραντζά σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί φέτος σε καλοκαιρινή περιοδεία τον «Οιδίποδα» του Σοφοκλή, με τις Προσθήκες του Παζολίνι.

Η παράσταση δομείται με βάση την ευρέως γνωστή πλέον φόρμα (δες προηγούμενες δουλειές του Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια) των τριών ηθοποιών.

Στον ομώνυμο ρόλο θα δούμε τον Μιχάλη Σαράντη. Επίσης, δύο ρόλους θα ερμηνεύσει η Μαρία Κεχαγιόγλου, αυτόν της Ιοκάστης και του Τειρεσία, ενώ ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης θα υποδυθεί τον Κρέοντα, τον βοσκό που αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα του Θηβαίου βασιλιά, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και την αφήγηση της ιστορίας έτσι όπως αποδόθηκε στην ταινία του 1967 από τον Παζολίνι, η οποία αποτυπώνεται ως ένα διαχρονικό παραμύθι που μας μεταφέρει μνήμες από διάφορους πολιτισμούς. 

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.