Λευτέρης Ελευθερίου: «Τα όρια της σάτιρας τα θέτει το ίδιο το κοινό, απλώς εμείς πρέπει να έχουμε την αντίληψη να τα διακρίνουμε»

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου μίλησε στο stellasview.gr και στον Ευθύμιο Ιωαννίδη με αφορμή τη stand up comedy παράσταση με τίτλο “Εκείνος και Εκείνος” που ανεβαίνει στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ.

Πότε πρωτοήλθες σε επαφή με το θέατρο, τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη πορεία στον χώρο της Τέχνης;

Νομίζω πως οι φίλοι μου εκεί στην Νάξο με ώθησαν να το σκεφτώ, πολλές φορές οι γύρω σου έχουν πιο καθαρή ματιά και από σένα τον ίδιο, πάντα βοηθάνε και οι συγκυρίες δε σας κρύβω, είμαι της άποψης ότι όταν είναι να γίνει κάτι γίνεται και τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους.

Στην παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος» μαζί με τον Αντώνη Κρόμπα προσφέρετε από κοινού πηγαίο γέλιο. Πώς πήρες αλήθεια την απόφαση να ασχοληθείς με το stand up comedy; Τι σε ώθησε να το κάνεις;

Tο stand up μπήκε στην ζωή μου μετά από πρόταση του Αντώνη Κρόμπα ενός εξαιρετικού συναδέλφου και πάνω απ΄ όλα ανθρώπου που είχε την ιδέα όλο αυτό το χιούμορ που διαθέτει να το αποτυπώσει στο χαρτί και να δημιουργήσει μια τόσο ωραίο παράσταση που δεν μπορώ παρά να νιώθω περήφανος για το συνολικό αποτέλεσμά της. Επίσης και το σταντ απ αποτελεί και για μένα μια θεατρική παράσταση που την αντιμετωπίζω με απόλυτο σεβασμό, το “Εκείνος κι Εκείνος” είναι μια κωμωδία με χιουμοριστικά σκιτσάκια πολλές μιμήσεις και stand up comedy.

Συνήθως ένα καλό αστείο που προσφέρει γέλιο είναι αποδεκτό από όλους

Αναρωτιέμαι, γράφεις σποραδικά κείμενα και κάποια στιγμή τα ενώνεις δημιουργώντας μια ενιαία παράσταση ή ξέρεις εξαρχής τι θέλεις να πεις με κάθε σου δουλειά και έπειτα ξεκινάς το γράψιμο;

Το γράψιμο είναι συλλογή εμπειριών που σου δίνεται η ευκαιρία να τις εκφράσεις με τον Α ή τον Β τρόπο, σίγουρα ο στόχος πολλές φορές θα σε κατευθύνει πια τεχνική θα ακολουθήσεις.

Σκοπός σου Λευτέρη είναι να κάνεις κατά βάση σάτιρα ή και να προβληματίσεις τον θεατή;

Δε νομίζω ότι η σάτιρα και η κωμωδία δεν έχουν την ικανότητα να προβληματίσουν το κοινό, ο τρόπος αφήγησης αλλάζει, η διαφορά κωμωδίας και δράματος είναι η οπτική.

Στην τετριμμένη ερώτηση αν έχει όρια η σάτιρα, τι θα απαντούσες;

Θα απαντούσα αυτό που έλεγε και ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης, τα όρια τα θέτει το ίδιο το κοινό, απλώς εμείς πρέπει να έχουμε την αντίληψη να τα διακρίνουμε.

Ο Γκαίτε έχει γράψει πως: “Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται απ’ αυτό που θεωρεί αστείο”. Πώς νιώθεις αλήθεια όταν ένα αστείο, που το θεωρούσες πολύ καλό και πετυχημένο, στην πράξη δε λειτουργεί και το κοινό δε γελά;

Συνήθως ένα καλό αστείο που προσφέρει γέλιο είναι αποδεκτό από όλους, αν κάτι δεν πάει καλά πιστεύω ότι φταίει ο ηθοποιός και λιγότερο το κοινό.

Το γράψιμο είναι συλλογή εμπειριών που σου δίνεται η ευκαιρία να τις εκφράσεις

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αλήθεια να αναδειχθείς ως stand-up comedian στην Ελλάδα; Έχεις να δώσεις κάποια συμβουλή σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος, αλλά δεν ξέρει πώς;

Για μένα τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν θέλεις κάτι πολύ θα βρεις τον τρόπο και θα το καταφέρεις, αν είσαι καλός ή κακός θα απαντήσει πάλι, ο κόσμος. Βέβαια για παράδειγμα αν κάποιος έχει ταλέντο στη ζωγραφική νομίζω ότι πρώτα από όλους το γνωρίζει ο ίδιος.

Συνέντευξη: Eυθύμιος Ιωαννίδης

Ευχαριστώ πολύ τον Λευτέρη Ελευθερίου για την προσήνειά του και του εύχομαι από καρδιάς καλή συνέχεια στην καλλιτεχνική του πορεία!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση“Εκείνος και Εκείνος” θα βρείτε εδώ

Βρείτε μας σταsocial mediaτουStellasview

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview-1549199718743717/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 119 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.