Σταματία Μολλούδη: «Στο λυρικό τραγούδι ανακάλυψα την αληθινή φωνή μου και τον πραγματικό μου εαυτό»

Η ταλαντούχα και καταξιωμένη Θεσσαλονικιά mezzosoprano μίλησε στο stellasview.gr και στον Ευθύμιο Ιωαννίδη με αφορμή την όπερα «Don Giovanni» του W.A.Mozart, η οποία θα ανέβει στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα!

Είσαι mezzosoprano με πολυετείς σπουδές και καριέρα στο εξωτερικό. Θα μπορούσες να μου αναφέρεις μερικές στιγμές «σταθμούς» της πορείας σου μέχρι σήμερα;

Πολλές στιγμές θα μπορούσα να ξεχωρίσω, πολλές συναυλίες και παραστάσεις με αξιόλογους μουσικούς και αγαπημένους συναδέλφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όμως νομίζω πως η πιο καθοριστική στιγμή της πορείας μου, αλλά και της ζωής μου γενικότερα ήταν η γνωριμία μου με την Vocal coach μου, Margreet Honig. Από μικρή ενστικτωδώς έψαχνα έναν άνθρωπο που με αληθινή αγάπη και ειλικρίνεια θα με οδηγήσει στην αληθινή μου φωνή και τον πραγματικό μου εαυτό. Αυτό το βρήκα στη Margreet και αυτό θέλω και εγώ να δώσω τώρα πλέον στους τραγουδιστές μου.

Αλήθεια Σταματία τι σε γοήτευσε στον χώρο του λυρικού τραγουδιού και αποφάσισες, ότι θέλεις να ασχοληθείς με αυτό;

Από μικρή τραγουδούσα, όμως ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το λυρικό τραγούδι και η όπερα θα ήταν αυτό που τελικά θα με κέρδιζε. Δοκίμασα κυριολεκτικά ό,τι είδους τραγούδιου υπήρχε. Ωστόσο, ποτέ δε με συνεπήρε τίποτα. Ώσπου στα 21 μου παρακολούθησα την πρώτη μου όπερα. Από τότε ήμουν σίγουρη ενστικτωδώς ότι αυτός είναι ο δρόμος που θέλω να ακολουθήσω και μετά όλα ήρθαν από μόνα τους. Νομίζω ο μοναδικός αυτός τρόπος έκφρασης, να χρησιμοποιείς τη φωνή σου και το σώμα σου σε τέτοια ύψη και μήκη, σε συνδυασμό με το θέατρο ήταν αυτά που με συνεπήραν.

Πριν από μερικά χρόνια εγκαταστάθηκες στη Θεσσαλονίκη και ίδρυσες τη σχολή τραγουδιού “VoicePortal Vocal Academy”. Μάλιστα, στις 9 Ιουλίου θα ανέβει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η όπερα «Don Giovanni», από το σύνολο όπερας της σχολής σου. Τι ιδιαιτερότητες παρουσιάζει μουσικά και σκηνικά η συγκεκριμένη όπερα του Mozart;

O Don Giovanni αποτελεί την πιο μεγαλοπρεπή όπερα που συνέθεσε ο Mozart. Το βασικότερό της γνώριμα είναι η έντονη συνύπαρξη της κωμωδίας και της τραγωδίας, κάτι που είναι φανερό και μουσικά αλλά και δραματουργικά. Στις 9 Ιουλίου η όπερα θα παρουσιαστεί σε συναυλιακή μορφή με μόνο τα μουσικά μέρη της. Από τον Σεπτέμβρη, ωστόσο, σχεδιάζονται και σκηνοθετημένες παραστάσεις.

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου πρέπει άμεσα να αναζητήσει ένας λυρικός τραγουδιστής που θέλει να ακολουθήσει μια επαγγελματική καριέρα, τον καλό ατζέντη, τον καλό δάσκαλο, τις καλές δημόσιες σχέσεις; Είναι τελικά θέμα τύχης κάποια πράγματα ή θέμα μεθόδευσης;

Την αληθινή του φωνή και τον εαυτό του χρειάζεται να αναζητήσει, καθώς και τον τρόπο να αφεθεί στο σύμπαν και στους νόμους του.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη τι έχουμε να περιμένουμε από την ανήσυχη και πάντα δημιουργική Σταματία Μολλούδη;

Μέσα στο 2019 θα περιμένετε να με ακούσετε σε ρόλους όπως Donna Elvira, Rosina, και Prinz Orlofsky στην Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Ετοιμάζω ένα καινούργιο προσωπικό πρότζεκτ το Stamatia Molloudi Projekt το οποίο πολύ σύντομα θα παρουσιάσω. Παράλληλα, θα κάνουμε μερικές εμφανίσεις με την εναλλακτική ροκ μπάντα που συμμετέχω με τον σύντροφο μου, ο οποίος υπογράφει τη μουσική και του στίχους, το «MATI».

Σας ευχαριστώ πολύ.

Συνέντευξη: Eυθύμιος Ιωαννίδης

Ευχαριστώ θερμά τη Σταματία Μολλούδη για την προσήνειά της και της εύχομαι καλή συνέχεια στην ήδη εγνωσμένου κύρους καλλιτεχνική πορεία της!

Περισσότερες πληροφορίες για την όπερα θα βρείτε εδώ

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 119 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.