Φωτεινή Ντεμίρη: «Η επαφή με την τέχνη, οδηγεί τον άνθρωπο σε έναν πιο πνευματικό δρόμο»

Η γνωστή  ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη μίλησε στο stellasview.gr και στον Ευθύμιο Ιωαννίδη με αφορμή την παράσταση «Η μητέρα του Αγίου» στην οποία πρωταγωνιστεί καταθέτοντας κυριολεκτικά μια συγκλονιστική επί σκηνής ερμηνεία.

Υποδύεστε με επιτυχία την «Ευσεβία», την ηρωίδα του ανατρεπτικού μονολόγου του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η Μητέρα του Άγιου». Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά της γραφής του Τσιπιανίτη τα οποία σας κέντρισαν και κατ΄ επέκταση σας έπεισαν να δεχτείτε να υποδυθείτε στη σκηνή την ηρωίδα του;

Ένα είναι σίγουρο ότι δεν ήθελα καθόλου να αναλάβω έναν μονόλογο, όταν, ωστόσο, διάβασα το κείμενο του Αντώνη Τσιπιανίτη μαγεύτηκα από την ιστορία, τις ανατροπές και την ευαισθησία του κειμένου. Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να βγω στην σκηνή και να επικοινωνήσω την ιστορία αυτής της γυναίκας!

Έκδηλο μήνυμα της παράστασης, είναι τα παρεπόμενα της διάψευσης των προσδοκιών μας, των προβολών μας, των ματαιώσεών μας που έχουν ακραγγίξει την κοινωνία μας. Ποιο στοιχείο της παράστασης σας έχει αγγίξει προσωπικά πιο πολύ;

Το ότι λέει αλήθειες για την ανθρώπινη ψυχή που δεν τις έχω συναντήσει σε άλλο θεατρικό έργο, πραγματικά με κατέπληξε!!!

Καλείστε να αποδώσετε αυτόν τον απαιτητικό ρόλο μέσα από τον μονόλογο. Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε αλλά και ποια τα θετικά της αναμέτρησης με τον εαυτό σας;

Είναι ένας ρόλος δύσκολος, πρόκειται για μια γυναίκα που περνάει από διάφορα στάδια, από την απόλυτη υποταγή στην αντίδραση, στην τρέλα, χειραφετείται και βρίσκει μέσα από τον έρωτα μετ’ εμποδίων καθώς και άλλες, οδυνηρές καταστάσεις, τον εαυτό της και το νόημα της αγάπης. Σίγουρα ένας ηθοποιός μέσα από έναν δύσκολο και πολυδιάστατο ρόλο πλουτίζει την τέχνη του.

Η τέχνη και πιο συγκεκριμένα το θέατρο πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να αφυπνίσει συνειδήσεις;

Πιστεύω πως η επαφή με την τέχνη, οδηγεί τον άνθρωπο σε έναν πιο πνευματικό δρόμο και σίγουρα ναι αυτός είναι ένας δρόμος να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος !

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να γνωρίσετε την ηρωίδα που υποδύεστε τι θα της εκφράζατε;

Θα την αγκάλιαζα και θα τη φιλούσα!

Τι θα λέγατε πως σας έχει διδάξει το θέατρο στην προσωπική σας ζωή;

Η ζωή η ίδια με έχει διδάξει πολλά πράγματα, το θέατρο με έχει βοηθήσει να εκφραστώ πιο ελεύθερα ως άνθρωπος, να επικοινωνήσω!

Ποια στοιχεία κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να έχει ένας ηθοποιός για να σταθεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση; Ποια συμβουλή θα δίνατε στους νέους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική;

Για να ασχοληθεί κάποιος με την υποκριτική θα πρέπει να αγαπά πολύ και ουσιαστικά την τέχνη μας, να είναι πειθαρχημένος αλλά και με προσωπικότητα και να δουλεύει πολύ !

Περνώντας τα χρόνια τι θα θέλατε να σκέφτεται ο κόσμος, όταν ακούει το όνομά σας;

Προσπαθώ να είμαι ένας θετικός άνθρωπος και μια καλή ηθοποιός!

Συνέντευξη: Eυθύμιος Ιωαννίδης

Ευχαριστώ πολύ τη Φωτεινή Ντεμίρη για τη συνομιλία μας και της εύχομαι καλή συνέχεια στην καλλιτεχνική της πορεία.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Η μητέρα του Αγίου» θα βρείτε εδώ

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 119 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.