Τρεις Αδερφές (Kiz Kardesler)

Τρεις Αδερφές (2019)

108 min - Δράμα - 13 Σεπτεμβρίου 2019
Your rating:

Τρεις αδελφές που κατά καιρούς είχαν σταλεί παρακόρες σε πλούσια σπίτια συναντιούνται ξανά όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους σε ένα φτωχό ορεινό χωριό της Ανατολίας.

Director:  Emin Alper
Writers:  Emin Alper

Photos

Storyline

Τρεις αδελφές που κατά καιρούς είχαν σταλεί παρακόρες σε πλούσια σπίτια συναντιούνται ξανά όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους σε ένα φτωχό ορεινό χωριό της Ανατολίας.


Collections: Emin Alper

Genres: Δράμα

Details

Country:   Germany Turkey
Language:  Turkish
Release Date:  13 Σεπτεμβρίου 2019

Box Office

Company Credits

Production Companies:  Komplizen Film

Technical Specs

Runtime:  1 h 48 min

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τσέχωφ, η τούρκικη αυτή ταινία του Εμίν Αλπέρ υφαίνεται με μια απαράμιλλη σκηνοθετική απλότητα και μια δραματουργική επεξεργασία που οδηγεί τους χαρακτήρες (κυρίως τις τρεις αδερφές αλλά και τους αντρικούς χαρακτήρες) σε συναισθηματικά αδιέξοδα που πηγάζουν από την απολύτως απομονωμένη και πατριαρχική κοινωνία που μεγάλωσαν και ζουν.

Οι τρεις αδερφές είναι τρία ορφανά από μητέρα κορίτσια τα οποία είχαν σταλεί κατά καιρούς ως παρακόρες σε πλούσιους αστούς. Μετά από μια σειρά προσωπικών και κοινωνικών αποτυχιών τα κορίτσια επιστρέφουν ξανά στο πατρικό τους που βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό της Ανατολίας. Όλα αυτά κατά τον σκηνοθέτη συμβαίνουν κάπου στη δεκαετία του 80′, αλλά όπως ο ίδιος επισημαίνει τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε σε εκείνα τα μέρη.

Προσπαθώντας λοιπόν να πορευτούν ξανά στη ζωή και να συμβιώσουν στο χωριό με τον τρυφερό αλλά αυταρχικό τους πατέρα, οι τρεις αδερφές διαπιστώνουν πως είναι εγκλωβισμένες σε μια κοινή μοίρα που εκπορεύεται από την κοινωνική εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την πατριαρχία της συντηρητικής και απομονωμένης κοινωνίας του χωριού τους.

Στην ταινία τέλος θα απολαύσετε μια εξαιρετική φωτογραφία που αποτυπώνει την ομορφιά των ορεινών τοπίων της Ανατολίας και τη μαγευτική μουσική επένδυση των Ελλήνων Γιώργου Παπαϊωάννου και Νίκου Παπαϊωάννου.

Άποψη: Νέστορας Αναστάσιος   

ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ A TALE OF THREE SISTERS TRL GREEK SUBS
Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next
MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.