Η «13η Τροπολογία», ένα ντοκιμαντέρ γραμμένο με αστραπές για την Αμερική του χτες αλλά κυρίως του σήμερα

13η Τροπολογία (2016)

100 min - Ντοκυμαντέρ - 7 Οκτωβρίου 2016
Your rating:

Σε αυτό το τολμηρό ντοκιμαντέρ, επιστήμονες, ακτιβιστές και πολιτικοί αναλύουν την ποινικοποίηση των Aφροαμερικανών και την αύξηση του ποσοστού τους σε φυλακές των ΗΠΑ.

Director:  Ava DuVernay
Writers:  Ava DuVernay, Spencer Averick

Photos

No images were imported for this movie.

Storyline

Σε αυτό το τολμηρό ντοκιμαντέρ, επιστήμονες, ακτιβιστές και πολιτικοί αναλύουν την ποινικοποίηση των Aφροαμερικανών και την αύξηση του ποσοστού τους σε φυλακές των ΗΠΑ.


Collections: Ava DuVernay

Details

Language:  English
Release Date:  7 Οκτωβρίου 2016

Box Office

Company Credits

Production Companies:  Kandoo Films

Technical Specs

Runtime:  1 h 40 min

Στο ντοκιμαντέρ «13η Τροπολογία» της αφροαμερικανίδας Έιβα Ντουβερνέ που προβάλλεται στο Netflix παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή της ρατσιστικής Αμερικής από το τέλος του εμφυλίου και την 13η τροποποίηση του Συντάγματος μέχρι τη σημερινή κρίσιμη εποχή.

Ο τίτλος αναφέρεται στη 13η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, που αναφέρει «ούτε η δουλεία, ούτε η ακούσια υπηρεσία, εκτός κι αν ασκείται ως ποινή του εγκλήματος εκ του οποίου ο συμβαλλόμενος θα πρέπει να έχει καταδικαστεί δεόντως, δεν πρέπει να υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες». Η παραπάνω συνταγματική τροποποίηση εσωκλείνει τον τρόμο της μαζικής ποινικοποίησης και την αύξηση των Αφροαμερικάνων “εσώκλειστων φυλακισμένων” στις ΗΠΑ.

Με μία επιτυχημένη σκηνοθετική φόρμα που συνδυάζει τη μίξη αρχειακού υλικού, αλλά και μαρτυρίες από ακτιβιστές, πολιτικούς και ιστορικούς, εσώκλειστους φυλακισμένους άντρες και γυναίκες, το εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ αποπειράται να κάνει μια ιστορική σύνθεση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Μην το χάσετε! 

Σκηνοθεσία:

Ava DuVernay

Συντελεστές:

Σενάριο: Spencer Averick, Ava DuVernay

Παραγωγή: Spencer Averick, Howard Barish, Ava DuVernay

Μουσική: Jason Moran

Φωτογραφία: Hans Charles, Kira Kelly

Μοντάζ: Spencer Averick

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.