Έφυγε ο “Κοσμοπολίτης της Τέχνης και της Διανόησης”, Κωνσταντίνος Τζούμας

Κωνσταντίνος  Τζούμας

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Έφυγε στις 25 Ιουνίου 2022 από ανακοπή καρδιάς (καταβεβλημένος από τη χρόνια μάχη με τον καρκίνο) σε ηλικία 78 ετών ο πλέον δημοφιλής “Μετρ” του Στυλ, της Τέχνης, της  Διανόησης και της  Ζωής,  ο πολυσήμαντος Κωνσταντίνος Τζούμας του Cafe Society ή αλλιώς ο Κοσμοπολίτης της Τέχνης και της Διανόησης!

Ο πολυσχιδής, απολαυστικός, ευφυολόγος με το ξεχωριστό καυστικό – βιτριολικό χιούμορ και την εύστοχη κριτική ματιά – ποιοτικός ηθοποιός – ραδιοφωνικός παραγωγός – εκφωνητής – συγγραφέας- διανοητής με το ελεύθερο, απείθαρχο πνεύμα που άφησε ανεξίτηλο το ξεχωριστό προσωπικό του στίγμα τόσο στην Τέχνη, όσο και τη Ζωή.

Ένας άνθρωπος χειμαρρώδης, πληθωρικός, γενναιόδωρος – ενίοτε χαοτικός –  με εκείνο το Μπλανζέ σοφιστικέ στυλ, ένας εναλλακτικός  καλλιτέχνης που απενοχοποιημένα ρούφηξε τους χυμούς της Ζωής μέχρι τέλους φλερτάροντας – ως ένας άλλος μποέμ φιλόσοφος – με το Παράλογον της Ζωής!

Γεννημένος στις 30 Αυγούστου του 1944 στον Πειραιά και μεγαλωμένος στο Πασαλιμάνι και την Αθήνα – με καλλιτεχνικές  σπουδές (υποκριτικής και Χορού) που θα τις επεκτείνει στη Νέα Υόρκη, θα διαγράψει μιαν ποιοτική πορεία στο χώρο της τέχνης, της ραδιοτηλεόρασης και της Συγγραφής, ενώ θα χτίσει το μύθο του Μετρ του Στυλ της Αισθητικής.

Θα μπλοφάρει ακόμη και με την ίδια τη ζωή και θα πετάξει με το αδέσποτο πνεύμα του μακρυά από το αφόρητον και το προβλεπόμενων για το απρόβλεπτο και το αέναον που ταίριαζε στην άναρχη,  πολυκύμαντη καλλιτεχνική του φύση!

Αντίο, αντισυμβατικέ Κωνσταντίνε μας!

θα σε θυμόμαστε πάντα δανδή,  μια αέρινη φιγούρα σε κάποια γωνιά του Κολωνακίου να κλέβεις την παράσταση με τη χαρακτηριστική σου ρητορική δεινότητα και το φινετσάτο σου Στυλ,  παραδίδοντας ιδανικά μαθήματα Υψηλής  αισθητικής  Ζωής!

Έφυγες και μαζί σου έφυγε και ένα κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας…

Αιωνία σου ή Μνήμη, δανδή Κωνσταντίνε μας ή αλλιώς “Τζουμ ντε Λα Τζουμ” της καρδιάς μας!

Ενός λεπτού σιγή, παρακαλώ.. Κυρίες και Κύριοι, όπως θα έλεγες κι εσύ με το γαλλικό αξάντ σου!

 

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.