Φούλης Μπουντούρογλου: Έφυγε μια αξιαγάπητη θεατρική Μορφή του ΚΘΒΕ

Φούλης Μπουντούρογλου

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Έφυγε εχθές 2 Ιανουαρίου 2022, ένας εκ των εμβληματικότερων και χαρισματικότερων εκπροσώπων του ελληνικού θεάτρου και δη του ΚΘΒΕ μας.

Ένας αλώβητος, σεμνός, έντιμος πολυσχιδής άξιος καλλιτέχνης – ένας θεατράνθρωπος της Θεσσαλονίκης που τίμησε με την παρουσία του το θεατρικό σανίδι επί δεκαετιών με περισσή συνέπεια, ήθος, σοβαρότητα, όραμα, ασίγαστο πάθος και κυρίως ταλέντο την υποκριτική τέχνη, αλλά και ένας πολύ γλυκός Άνθρωπος, μια σπάνια, πολυκύμαντη προσωπικότητα.

Ο λόγος για τον πλέον δημοφιλή  ταλαντούχο θεατρικό ηθοποιό (κωμικό και όχι μόνον) σκηνοθέτη-δάσκαλο υποκριτικής του ΚΘΒΕ και ιδρυτή του Καφεθεάτρου της Καλαμαριάς, Φούλη Μπουντούρογλου που έφυγε εχθές από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 78 ετών, μετά από μια βαρύνουσας σημασίας 40χρονη και πλέον καλλιτεχνική διαδρομή.

Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης που πέρασε αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο ελληνικό θέατρο μέσα από μια πλούσια γκάμα ρόλων κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου από το αρχαίο δράμα, την κωμωδία, μέχρι και το παιδικό μιούζικαλ…

Με το πρωτοποριακό – νεωτεριστικό και ανήσυχο καλλιτεχνικό του πνεύμα απογείωσε ρόλους ρεπερτορίου και δίδαξε πέραν των Θεατρικών Σχολών  (Α.Π.Θ, Καφεθέατρο Καλαμαριάς – Θεατρική Διαδρομή, ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως και τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και του Ανδρέα Βουτσινά) με το ίδιο το καλλιτεχνικό έργο του.

Οξύ αυτοφυές χιούμορ, ευαισθησία, τρυφερότητα, αγάπη, πάθος, όραμα, καλλιτεχνική ευρυμάθεια και ευφυΐα συνυφασμένο με το δαιμόνιο υποκριτικό του ταλέντο συνέθεσαν μια αξιαγάπητη και ξεχωριστή θεατρική φιγούρα που έντυνε τους ρόλους του αποδεικνύοντας τη φιλοσοφία της υψηλής τέχνης του.

Καλός Ηθοποιός δύναται να κάνει το “Τίποτα”, “Πάντα”.

Ένας πολυσήμαντος και άοκνος καλλιτέχνης – πρωταγωνιστής του θεατρικού γίγνεσθαι της πόλης που με εμμονική ευλάβεια επί μακρόν διαπερνούσε – μέσω της τέχνης του –  την προσωπική αλήθεια του, ανακάλυπτε τον ίδιο τον εαυτό του και τις προεκτάσεις του …

Ένας δάσκαλος θεάτρου που κατόρθωσε μέσα από ένα ουσιαστικό ενδότερο ταξίδι αυτογνωσίας και πνευματικής αναζήτησης να μελετά, να εξερευνά σε βάθος των νοημάτων κάτω από το βάρος των λέξεων ενσκήπτοντας κάθε φορά σε υψηλότερα μονοπάτια της τέχνης ως αιώνιος μαθητής και δάσκαλος συνάμα, αντιμετωπίζοντας το Θέατρο ως μια άλλη εμπειρία Ζωής και απόλυτης Αυτογνωσίας!

 

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.