Η Όπερα «Tosca» του Puccini στο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021

όπερα «Tosca»

Το μεγαλύτερο οπερατικό «θρίλερ» παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι στο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Φεστιβάλ Επταπυργίου.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με την αντιδημαρχία Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα από τα γνωστότερα ίσως έργα όπερας.

Από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, η όπερα «Tosca» αποτελεί φέτος την κεντρική παραγωγή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021.

Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ’ ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και σκοτεινών πόθων.

Στην «Τόσκα» ο Πουτσίνι στήνει πάνω στο φόντο των πολιτικών αναταράξεων της Ρώμης του 1800, ένα παιχνίδι όπου έρωτας, ζήλεια και σαδισμός οδηγούν, μέσα από μια σχεδόν κινηματογραφική πλοκή, τους τρείς πρωταγωνιστές στο θάνατο.

97 καλλιτέχνες ετοιμάζουν μια παράσταση που η υποβλητική μουσική του Πουτσίνι μαζί με το σασπένς της καταιγιστικής δράσης, θα παρασύρουν το κοινό σε δυό αγωνιώδεις ώρες λυρικού βερισμού …..”

Όπερα «Tosca» του Giacomo Puccini
στο Φρούριο του Επταπυργίου

Παραγωγή – διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Σε συμπαραγωγή με τη Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ.

Η Σοφία Μητροπούλου (Floria Tosca), ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος (Mario Cavaradossi) και ο Γιάννης Σελητσανιώτης (Baron Scarpia) μίλησαν στο φακό του StellasView.gr και στην δημοσιογράφο Εύα Μαρά, για την όπερα «Tosca» του Giacomo Puccini, που φέτος αποτελεί την κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021.

Συντελεστές:

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.
Μουσική διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου
Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς.

Floria Tosca – Σοφία Μητροπούλου
Mario Cavaradossi – Κωνσταντίνος Κληρονόμος,
Baron Scarpia – Γιάννης Σελητσανιώτης

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου)

Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου)

Παραστάσεις:

Δευτέρα 5.7.2021 & Πέμπτη 8.7.2021
Δευτέρα 12.7.2021 & Πέμπτη 15.7.2021
Ώρα έναρξης : 9.00μμ

Προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr και τα Εκδοτήρια Πλ.Αριστοτέλους.

Για πληροφορίες: www.kepo.gr

Εισιτήρια: Η προπώληση των εισιτηρίων σταματά 4 μέρες πριν την πρεμιέρα κάθε παραγωγής και στη συνέχεια ισχύουν οι κανονικές τιμές

-“Τosca” : Προπώληση 15€, Κανονικό Β’ Ζώνη 18€, Κανονικό Α’ Ζώνη 25€. Φοιτητικό-ΑμεΑ 12€.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε:
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-eptapyrgiou/festival-eptapyrgiou-2021/?fbclid=IwAR2tiUaLu95ROg_nYgEFUGU3g2f-ITJXs0OXos-D-6X0GiVhdeZ4QoIKlak

Περί Στέλλα Πέρπερα 516 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.