Ελληνική Επανάσταση ΙΙΙ από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε online streaming

Ελληνική Επανάσταση ΙΙΙ από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Κατά τη διάρκεια της ζωής τους όχι μόνο δεν υπήρξαν φίλοι, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές δε συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον.

Τις πολυεπίπεδες διαφορές τους δεν μπόρεσε να γεφυρώσει το κοινό τους πάθος για τη σύνθεση. Χαρακτηριστική η ρήση του θεμελιωτή της Εθνικής Μουσικής Σχολής Μανώλη Καλομοίρη: «Δυστυχώς από το Κοντσέρτο του κυρίου Σκαλκώτα δεν κατάλαβα τίποτε». Στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Ελληνική Επανάσταση ΙΙΙ, ο Μανώλης Καλομοίρης συναντά τον κύριο εκπρόσωπο του Μουσικού Μοντερνισμού στην Ελλάδα, μέσα από δύο γραπτά- σταθμούς.

Στον πυρήνα τους, η ελληνικότητα και το καλλιτεχνικό όραμα καθενός, δοσμένα μέσα από τις διαφορετικές, αλλά και τόσο γοητευτικές, μουσικές γλώσσες που ανέπτυξαν.

Η βραδιά ανοίγει με το πηγαία ρομαντικό Συμφωνικό Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα – κορυφαίο έργο του Μανώλη Καλομοίρη για το όργανο. Σολίστ, ο καταξιωμένος Τίτος Γουβέλης, ο οποίος εγγυάται υψηλού επιπέδου ερμηνεία για αυτή την ακραία δεξιοτεχνική, κοπιώδη πιανιστική γραφή. Ακολουθούν Πέντε από τους 36 Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, σύνθεση – καρπός της μελέτης του πάνω στη δημοτική μουσική, που κρατά την ουσία, μπολιάζοντάς τη με το προσωπικό του ιδίωμα.

Μαγνητοσκοπημένη συναυλία – Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ (1883–1962)
Συμφωνικό κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ (1904–1949)
Πέντε Ελληνικοί Χοροί από τους 36 Ελληνικούς Χορούς, σειρά ΙΙ

ΣΟΛΙΣΤ
Τίτος Γουβέλης, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αναστάσιος Συμεωνίδης

Για να παρακολουθήσετε online τη συναυλία, το Σάββατο 12.06 στις 20:30, επισκεφθείτε τη Σελίδα μας στο Facebook ή το YouTube κανάλι μας.

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Άκης Χρυσαφίδης 335 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.