Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης δίνει ζωή στον Μύθο της Γοργόνας

Ο Μύθος της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρκετινγκ προορισμού

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την πρώτη παραγωγή των Μύθων της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία τον «Μύθο της Γοργόνας».

Η πολιτιστική κληρονομιά υλική και άυλη και ο σύγχρονος πολιτισμός αναγνωρίζονται ως κύρια στοιχεία ταυτότητας κάθε πόλης. Ο πολιτισμός ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής προβολής της πόλης.

Στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρκετινγκ προορισμού, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την προβολή του μυθικού πλούτου της πόλης θέλοντας να ισχυροποιήσει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας, της ταύτισης και της ιστορικής συνέχειας.

https://thessaloniki.travel/el/themyth

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, «Δημιουργούμε μαγεία. Στόχος μας είναι να διεγείρουμε το συναίσθημα του τουριστικού κοινού που απευθυνόμαστε. Οι μύθοι μας είναι ο πλούτος μας».

Επιστολή Βούλα Πατουλίδου

Θεσσαλονίκη

Η πόλη των 2.500 χρόνων

Η πόλη της αδιαπραγμάτευτης ιστορίας και των αιώνιων μύθων

Η παγκόσμια απήχηση της ισχυρής μορφής του Μ. Αλεξάνδρου εμπεριέχεται στο υλικό του «Μυθιστορήματος του Μ. Αλεξάνδρου» τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Στον μυθικό του πλούτο υπάρχει η ιστορία της Θεσσαλονίκης. Της αδερφής του Μέγα Αλεξάνδρου που μεταμορφώθηκε σε Γοργόνα γιατί πέταξε το «αθάνατο νερό». Όταν κατάλαβε το λάθος της παρακάλεσε τον Θεό να ζει με την ελπίδα πως ακόμα κι αν πεθάνει ο αδερφός της, θα επιστρέψει στη ζωή.  Η παράκλησή της εισακούστηκε και μεταμορφώθηκε σε γοργόνα. Από τότε γυρίζει στις θάλασσες και ρωτά τους ναυτικούς αν …

« Ζῆ »;;; ο Βασιλιάς Αλέξανδρος

Ο μύθος της Γοργόνας όπως όλοι οι ελληνικοί μύθοι, είναι ένα πνευματικό αγαθό με  ακατάλυτη αξία πέρα και πάνω από το χρόνο.

Ενέπνευσαν κορυφαίους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Πήραν μορφή στη παγκόσμια λογοτεχνία, ζωγραφική πλαστική και μουσική.

Οι μύθοι μας αποτελούν αντικείμενο γνώσης σοφίας και πηγή απαράμιλλης έμπνευσης που πυρπολεί την φαντασία.

Όταν μία πόλη κρατάει στα χέρια ένας ένα τόσο ισχυρό πολιτισμικό περιουσιακό στοιχείο που σαγηνεύει μεγάλους καλλιτέχνες, είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα όλων των χωρών.

…..

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

 

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.