Φρανκ Σινάτρα: Σαν Σήμερα σίγησε η πιο μελωδική φωνή του αιώνα

Φρανκ Σινάτρα

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Σαν Σήμερα 14 Μάϊου του 1998, σίγησε η πιο μελωδική φωνή του αιώνα, η θρυλική φωνή της Αμερικάνικης και Παγκόσμιας Μουσικής του 20ου αιώνα, ο διάσημος Αμερικανός (Ιταλικής καταγωγής) τραγουδιστής και ηθοποιός Φράνσις Άλμπερτ Σινάτρα ή αλλιώς ο γνωστός σε όλους μας ως Φρανκ Σινάτρα σε ηλικία 83 ετών από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου του 1915 στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσι των Η.Π.Α, με τον πιο σημαδιακό τρόπο γέννας με κομμένο λοβό του αριστερού του αυτιού και τραυματισμένο λαιμό από τη λαβίδα του γιατρού, ο πιο διάσημος τραγουδιστής – Σύμβολο της  Αμερικάνικης Κουλτούρας, ο πιο δημοφιλής και χαρισματικός ερμηνευτής της Μουσικής του 20ου αιώνα, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως “Η Φωνή”, έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Παγκόσμια Μουσική Βιομηχανία στα πλαίσια μιας πλέον επιτυχημένης πληθωρικής 65αχρονης καριέρας με πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων (συνολικά 11 Βραβείων Γκράμι).
Θα χαρακτηριστεί δικαίως ως το Σύμβολο της Αμερικάνικης Κουλτούρας του 20ου αιώνα, καθώς το ογκώδες έργο του περιλαμβάνει περισσότερες των 1.400 ηχογραφήσεων και με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 150 εκατομμύρια δίσκους.

Ο πολυβραβευμένος τραγουδιστής και Οσκαρικός Ηθοποιός Φράνκ Σινάτρα θα αποδείξει από την αρχή την κλήση και προτίμηση του στο μπελκάντο και τη μουσική του Μπινγκ Κρόσμπι – και παρά την απουσία μουσικής του παιδείας – θα εντυπωσιάσει και θα προσληφθεί από τον διάσημο τρομπετίστα Χάρι Τζειμς στη ορχήστρα του το 1939 για να ακολουθήσει η 3ετης συνεργασία του με τον Τόμι Ντόρσεϊ που θα τον κάνει δημοφιλή στο νεανικό αμερικανικό ακροατήριο (κοινό) για αν ακολουθήσει μια άκρως επιτυχή και λαμπρή καριέρα που θα τον καταστήσει θρύλο στο παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Ο  θρυλικός ερμηνευτής των αξέχαστων  τραγουδιών “Strangers in the night”,”New York, New York”, “My Way”, “That’s Life”, “Fly me to the moon”, “The moon is yellow” η αλλιώς “Η Φωνή” θα κυριαρχήσει στη μουσική σκηνή χάριν της θεϊκής χαρακτηριστικής φωνής του με τις άνετες ιδιότυπες παύσεις στη ερμηνεία του, όπως και του συγκινησιακής τόνους της φωνής του στις έξοχες ερμηνείες του, που έφταναν σε πολύ υψηλά φωνητικά πεδία και υμνούσε με το πιο ερωτικό και μελωδικό τρόπο τους έρωτες, τη μοναξιά και τα άπιαστα όνειρά μας!

Φρανκ Σινάτρα (12 Δεκεμβρίου 1915 – 14 Μαΐου 1998)

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.