Τομ Κρουζ: Επιστρέφει όλες τις Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας και στηρίζοντας το μποϊκοτάζ της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος απέναντι στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, ο Τομ Κρουζ αποφάσισε να επιστρέψει και τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του.

Ο θεσμός των Χρυσών Σφαιρών, που ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο για τα βραβεία Oscars, αντιμετωπίζει σήμερα τη μεγαλύτερη κρίση από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσής του το 1944.

Όλα ξεκίνησαν από το σκάνδαλο των υποψηφιοτήτων των 78ων Χρυσών Σφαιρών, όπου ανάμεσα στην πεντάδα των καλύτερων ταινιών απουσίαζαν όλες οι ταινίες μαύρων δημιουργών, όπως για παράδειγμα τα «Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom» και «Judas and the Black Messiah». Μάλιστα, λίγες μέρες πριν την απονομή, οι Los Angeles Times αποκάλυψαν την είδηση πως δεν υπάρχει κανένα μαύρο μέλος ανάμεσα στους 87 που αποτελούν την Ένωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ποικιλομορφίας.

svg%3E

Έτσι, λοιπόν, ως μια κίνηση διαμαρτυρίας ο Τομ Κρουζ πήρε την απόφαση να επιστρέψει και τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Τα βραβεία που έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (των δημοσιογράφων που επιλέγουν τις υποψηφιότητες και τους νικητές των βραβείων) ήταν τα Α’ Ανδρικού για το «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» και «Jerry Maguire» και Β’ Ανδρικού για το «Magnolia».

Επιπλέον, πολλοί σταρ δήλωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν ξανά σε οτιδήποτε σχετίζεται με τον θεσμό, ενώ το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που παραδοσιακά προβάλλει κάθε χρόνο την τελετή απονομής των βραβείων, ανακοίνωσε πως διακόπτει τη συνεργασία του με τον θεσμό μέχρι η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών να προβεί σε μερικές σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Μένει μόνο να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να δούμε αν κι άλλοι πρωταγωνιστές θα προβούν σε αντίστοιχη – με αυτή του Τομ Κρουζ κίνηση, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 460 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.