Το νέο βιβλίο του Γιώργου Πριμεράκη “Ξαφνικά η θάλασσα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη

Γιώργος Ν. Πριμεράκης “Ξαφνικά η θάλασσα”

Ένα στοχαστικό και περιπετειώδες μυθιστόρημα που αναζητεί το καθρέφτισμα της Ιστορίας στις ζωές των ανθρώπων είναι η νέα κυκλοφορία στην πεζογραφική σειρά των Εκδόσεων Μπαρμπουνάκη με τίτλο “Ξαφνικά η θάλασσα” από τον Γιώργο Πριμεράκη.

 

Υπόθεση

Από τα σκοτεινά χρόνια του Εμφυλίου και τα χωριά που αντικρίζουν από μακριά τον Θερμαϊκό ως την ταραγμένη και γεμάτη αντιφάσεις διαδρομή του 21ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, τρεις οικογένειες διατρέχουν τη διαδρομή που χάραξαν γι’ αυτές η μοίρα, η Ιστορία και οι αποφάσεις τους.

Ο αποφασιστικός και αεικίνητος Νάσος, η γοητευτική Χρυσαυγή, η Ευγενία με το βασανισμένο βλέμμα, ο Οδυσσέας, μονίμως περιπλανώμενος σε άγνωστες περιοχές της μοίρας, ο αγνώστου πατρός Τηλέμαχος, αποφασισμένος να ξεδιαλύνει τα νήματα που συνδέουν τις ζωές τόσων ανθρώπων, είναι μερικά από τα πρόσωπα που διεκδικούν στο μυθιστόρημα αυτό μια απάντηση στα αινίγματα της ζωής και της αγάπης.

Μπροστά τους, άλλοτε ως υπόσχεση ένωσης κι άλλοτε ως απειλή χωρισμού, η θάλασσα…

 

 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ν. Πριμεράκης γεννήθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό (Master of Education) στο University of Maryland των ΗΠΑ. Υπηρέτησε με πάθος την επιστήμη του, επί 35 χρόνια, από διάφορες θέσεις: ως καθηγητής Μαθηματικών σε διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου, ως Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Μελβούρνης και, στη συνέχεια, ως Σύμβουλος Μαθηματικών στην Ελλάδα. Η εκπαιδευτική έρευνα και η συγγραφή άρθρων και μελετών πάνω σε παιδαγωγικά θέματα κάλυψαν μεγάλο μέρος των ενδιαφερόντων του σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής θητείας του. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος, το θέατρο και η μουσική έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη ζωή του και παραμένουν τα αγαπημένα του καταφύγια.

Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα, “Ο Ουρανός του Οδυσσέα”, από τις Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη.

 

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Γιώργος Ν. Πριμεράκης “Ξαφνικά η θάλασσα”

Μυθιστόρημα

Σελ. 248

ISBN 978-960-267-397-3

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 519 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.