21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Με ένα πρόγραμμα διαδικτυακών προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει φέτος από τις 6 ως τις 14 Απριλίου. Στο πλαίσιο του θεσμού, σινεφίλ από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ψηφιακό ταξίδι στην έβδομη Τέχνη, βρίσκοντας έτσι «καταφύγιο» στον πολύτιμο κόσμο του σινεμά, για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας.

Το τρέιλερ του φεστιβάλ

Στο τρέιλερ του Φεστιβάλ -το οποίο αποτέλεσε έμπνευση και για το εικαστικό της φετινής διοργάνωσης- αποτυπώνεται η επιθυμία της αντάμωσης, ένα συναίσθημα που αφορά σήμερα τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δημιουργός του τρέιλερ, εξηγεί πώς εμπνεύστηκε το σενάριο αυτού του σύντομου (τόσο περιγραφικού ως προς την πραγματικότητα που βιώνουμε) κλιπ.  «Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Το πάνω κάτω, το έξω μέσα, το δίπλα μακριά. Σε βλέπω, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είσαι εκεί. Αυτή την περίοδο κάνουμε διδακτορικό στην παράλογη γεωγραφία. Διασχίζουμε κόσμους για να μην συναντηθούμε. Ευτυχώς υπάρχει το σινεμά», αναφέρει ο ίδιος.

Η αφίσα του Φεστιβάλ

Παρουσιάζοντας την ιδέα της δημιουργίας του εικαστικού της διοργάνωσης για φέτος, ο Μαρίνος Κολοκοτσάς, καλλιτεχνικός διευθυντής της Nowhere Studio, αναφέρει: «Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέσα από το τρέιλερ του φεστιβάλ αποδίδει το κυρίαρχο συναισθήματα όλων μας στον καιρό της πανδημίας. Σε μια εποχή περιορισμών και ανατροπών, η μεγαλύτερη προσμονή μας είναι να συναντηθούμε. Για το κύριο εικαστικό της επικοινωνίας του Φεστιβάλ, επιλέξαμε το στιγμιότυπο του τρέιλερ που απεικονίζει την στιγμή πριν την ένωση των δύο πρωταγωνιστών. Η συνέχεια στα σινεμά».


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί -μέσα από την ιστοσελίδα του θεσμού– την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να εγγραφεί στο νέο του newsletter, ώστε να ενημερώνεται άμεσα για καθετί που αφορά τη διοργάνωση.

Το Φεστιβάλ επιστρέφει το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά, για προβολές στη μεγάλη οθόνη των ταινιών του προγράμματός του.

Πηγή: ert.gr

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Άκης Χρυσαφίδης 335 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.