“Η Ζωή είναι Γυναίκα” – Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας – 8 Μαρτίου

Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Σήμερα, όπως κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμάται η καθιερωμένη “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας” (International Women’s Day) που απώτερο στόχο της έχει την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και την προώθηση των δικαιωμάτων της Γυναίκας σε παγκόσμιο επίπεδο – και η οποία θεσπίστηκε για 1η φορά το 1977 μετά από επίσημη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ!

Η δε φετινή “Ημέρα της Γυναίκας” έχει αφιερωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον Αγώνα της σε διεθνές επίπεδο κατά της κρίσης της πανδημίας – διόλου τυχαία, αν αναλογιστούμε το βασικό ρόλο των  γυναικών, καθώς αυτές αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων στις Υπηρεσίας Υγειονομικής Περίθαλψης (Υγειονομικού Προσωπικού) και οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό λόγω απώλειας θέσεως στον υγειονομικό τομέα ή και της απασχόλησης τους σε επισφαλείς θέσεις του τομέα, ενώ επιπροσθέτως αποτέλεσαν και αυξημένα θύματα ενδοοικογενειακής βίας λόγω του επιβαλλόμενου εγκλεισμού!

Η ιστορική διαδρομή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ξεκινά το 1909 (28/2/1909) στη Ν. Υόρκη, όπου πρωτογιορτάστηκε επίσημα ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας – ως ανάμνηση της ιστορικής απεργιακής κινητοποίησης –  διαδήλωσης διαμαρτυρίας στις 8 Μαρτίου του 1857 πλήθους εργατριών κλωστοϋφαντουργικής μονάδας της Ν. Υόρκης  με σκοπό την επιδίωξη καλύτερων συνθηκών εργασίας!

Μάλιστα, για 1 η φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε στις χώρες Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Δανία με κοινό στόχο τη διεκδίκηση της γυναικείας ψήφου, καθώς και την ανάδειξή τους σε δημόσια αξιώματα και υψηλόβαθμες θέσεις.

Σήμερα Γιορτάζουν οι απανταχού γυναίκες της γης με τον πολυδιάστατο ρόλο και ιδιότητά τους, Μητέρες, σύζυγοι, κόρες, αδερφές, φίλες, σύντροφοι, εργαζόμενες, συνάδελφοι, και άλλο εν συνόλω, για την αέναη προσφορά τους σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες του κόσμου, γιατί, μην ξεχνάτε:  “Η Ζωή είναι Γυναίκα”

Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview 

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.