Φέτος τις Απόκριες ντυθείτε «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112» που σώζει ζωές!

Φέτος τις Απόκριες ντυθείτε «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112»!
Φορέστε τις μάσκες «υπερηρώων» που σώζουν ζωές
και βοηθήστε μας να σπάσουμε ένα Ρεκόρ Guinness,
μαζί με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας!

Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112
Παγκόσμια Καμπάνια για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου και συμμετοχή σε βραβείο Guinness!

Το φετινό καρναβάλι θα είναι σίγουρα διαφορετικό, χωρίς μαζικές παρελάσεις σε δρόμους και μεγάλα αποκριάτικα party.  Φέτος όμως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και φορώντας την αποκριάτικη μάσκα μας από το σπίτι μας να σώσουμε ζωές! Πώς; Με καρναβαλίστικη διάθεση και αποκριάτικο κέφι, θα συμβάλλουμε στη διάδοση της παγκόσμιας καμπάνιας «Χ.Ο.Π.Α. (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως)  Ήρωες 112 που σώζει ζωές!

Οι «Χ.Ο.Π.Α. (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως)  Ήρωες 112» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  το οποίο  εφαρμόζεται σε σχολεία  σε όλη την Ελλάδα και σε περισσότερες από 12 ευρωπαϊκές χώρες και στόχο έχει την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου των ηλικιωμένων από παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Μέσα από δραστηριότητες με «σούπερ ήρωες» και παιχνίδια, τα παιδιά σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, εξοικειώνονται με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και μαθαίνουν να καλούν άμεσα τον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, μειώνοντας έτσι τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το εγκεφαλικό επεισόδιο τόσο στη ζωή του ίδιου του πάσχοντα όσο και των οικείων του.

Μια από τις δραστηριότητες που «τρέχει» αυτήν την περίοδο και διαρκεί μέχρι τέλη Μαρτίου είναι η συμμετοχή της Ελλάδας σε παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness, για να φτιάξουμε το μεγαλύτερο άλμπουμ φωτογραφιών με μάσκες ή και μπέρτες υπερηρώων, ώστε να ενημερώσουμε  όσον περισσότερο κόσμο γι΄αυτήν τη δράση.

Πάρτε μέρος και εσείς! Διαδώστε το και σώστε ζωές μαζί με τα παιδιά:  

  1. Φορέστε μια μάσκα υπερήρωα. Αν δεν έχετε, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://recordattempt.fastheroes.com/gr/mask, να την εκτυπώσετε και να τη φορέσετε.
  2. Τραβήξτε μία ή περισσότερες φωτογραφίες δική σας, των φίλων, των γονιών σας και ανεβάστε την στην πλατφόρμα www.fastheroes.com/worldrecord. Εάν ανεβάσετε 4 φωτογραφίες, θα λάβετε πιστοποιητικό συμμετοχής στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια!
  3. Προσκαλέστε και άλλους να κάνουν το ίδιο!

Δείτε το βίντεο: https://www.facebook.com/387616838700528/videos/485806942379256

https://www.facebook.com/387616838700528/videos/485806942379256

Μαζί μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο, έναν παππού, μία γιαγιά τη φορά!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χ.Ο.Π.Α. (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως) Ήρωες 112» εφαρμόζεται παγκοσμίως με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization),  του Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παγκόσμια αυτή καινοτόμα καμπάνια εφαρμόστηκε πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ αυτήν την περίοδο, εν μέσω πανδημίας, διοργανώνεται μία παγκόσμια διαδικτυακή κυρίως καμπάνια, με τη συμμετοχή σχολείων από όλον τον κόσμο. Αυτή η καμπάνια έχει ως στόχο να φθάσει το μήνυμα σε ένα εκατομμύριο οικογένειες. Ξεκινώντας πιλοτικά τον Ιανουάριο του 2019 από ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη, οι ΧΟΠΑ Ήρωες 112 εξαπλώθηκαν σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο από τη  Βραζιλία έως την Ισλανδία και σε δώδεκα Ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το εγκεφαλικό αποτελεί την πρώτη αιτία αναπηρίας και τη δεύτερη αιτία θανάτου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι συχνά δεν αναγνωρίζουν τα σημάδια κλειδιά ενός εγκεφαλικού και δεν αναζητούν εγκαίρως την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Ωστόσο τα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές. Αρκεί να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση να τόσο να δράσουν άμεσα με ψυχραιμία όσο και να «εκπαιδεύσουν» τα ίδια την οικογένειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα Fast Heroes:

https://gr-el.fastheroes.com, τηλ 2310 227225

fastheroesgr@fastheroes112.com,

Like us: GreeceFastHeroes112,

Follow us: fastheroes_gr

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.