Βασίλης Λογοθετίδης: Ένας εμβληματικός κωμικός της νεοελληνικής κωμωδίας

Ένας εμβληματικός κωμικός της νεοελληνικής κωμωδίας ή αλλιώς ο αξέχαστος “ήρωας με τις παντούφλες”

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου 1960 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ένας εκ των κορυφαίων πρωταγωνιστών της ελληνικής κωμωδίας, ο ανανεωτής της νεοελληνικής κωμωδίας, ο αξέχαστος και πλέον δημοφιλής Βασίλης Λογοθετίδης του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου (1898-1960).

Ένας πλέον σημαντικός ηθοποιός – γεννημένος με τη  στόφα μεγίστου κωμωδού, ο οποίος υπηρέτησε με την ίδια επιτυχία και υποδειγματικό ταλέντο και την δραματουργία ξεχωρίζοντας σε όλη την γκάμα των ρόλων που κλήθηκε να ερμηνεύσει στα πλαίσια μιας πλούσιας και πλέον γόνιμης καλλιτεχνικής δεκαετίας (1948-1958) από την κωμωδία και τη φαρσοκωμωδία μέχρι τη δραματουργία και την τραγωδία…

Μιας άκρως επιτυχημένης, πληθωρικής πορείας με εκατοντάδες ρόλους ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

“Ένας ήρωας με παντούφλες”, “Ένα βότσαλο στη Λίμνη”, “Σάντα Τσικίτα”, “Κάλπικη Λίρα”, “Ο Ζηλιαρόγατος”, “Δεσποινίς ετών 39”,  “Οι Γερμανοί Ξανάρχονται”, “Ένας Βλάκας και μισός”,  “Ούτε Γάτα, ούτε ζημιά”, “Δελησταύρου και Υιός”, “Ο Φαταούλας”, “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, “Οι δικοί μας άνθρωποι”, “Προς Θεού μεταξύ μας”, “Αρσενικό και παλιά δαντέλα”, “Όρνιθες”, “Όπως αγαπάς”, “Μανταμ Σουσού”, “Βολπόνε” ενδεικτικές του φυσικού παιξίματος του στα πλαίσια αξέχαστων ρόλων από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.

Ένας εμβληματικός και άφταστος κωμικός κατά κόρον ηθοποιός που δημιούργησε τη δική του Σχολή παντρεύοντας μοναδικά την κομεντί με την ηθογραφία και μαζί τη δική του ιστορία με το ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο συγκινώντας απλά και μόνον χάριν του ατόφιου προσωπικού του υποκριτικού στιλ, την ανθρωπιά, τη φυσικότητα, τη μοναδικότητα του πληθωρικού ταλέντου του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον συναντούμε μέσα από τους ρόλους άλλοτε του αυτοδημιούργητου καταφερτζή, πολυμήχανου και ευφυή μικροαστού νεοέλληνα και άλλοτε του συναισθηματικού αφελή και αγνού , του σκληρού αλλά και του ευάλωτου εραστή κυρίως δε του γυμνού ταλέντου ενός τεράστιου πρωταγωνιστή της ελληνικής κωμωδίας του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου που σφράγισε μια ολόκληρη “Χρυσή Εποχή”!

 

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview 

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.