Δ. Καραντζάς: Ορατός ο κίνδυνος ενοχοποίησης των θυμάτων

Ο Δημήτρης Καραντζάς, ένας από τους πιο σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, αποκαλύπτει πως γνώριζε όσα πέρασε στα χέρια του βιαστή του ο άνδρας που σόκαρε με τη μαρτυρία του για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Μου εξομολογήθηκε αυτό που είχε συμβεί και ήταν «μαχαιριά» στην καρδιά. Αν ισχύουν αυτά τα οποία λέει, δεν πρέπει να τα καλύψουμε. Πρέπει να υπάρξει ισχυρή παρέμβαση».

Όπως λέει:

«είναι σημαντικό ότι βγήκαν ανώνυμα μεν, αλλά τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση των αρχών. Οι αρχές πότε θα κάνουν την κίνηση ώστε να ψάξουν αυτές τις υποθέσεις ώστε είτε ο φερόμενος ως θύτης να αθωωθεί είτε να κατηγορηθεί, και τα θύματα να λυτρωθούν. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια επικίνδυνη κατάσταση όπου μπορεί να αρχίσουν να ενοχοποιούνται τα θύματα» τονίζει στην κάμερα του MEGA, κάνοντας έκκληση να ανοίξουν χωρίς δισταγμό τα στόματα.

«Κάνω έκκληση στα θύματα να φύγει από πάνω μας το βάρος και ο τρόμος, να σταθούμε αντιμέτωποι απέναντι στην αλήθεια. Θα ήθελα ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι ευαίσθητοι άνθρωποι να πάρουν θέση, όχι για να κατηγορηθεί κάποιος εν αδίκω, αλλά να φανερωθεί ποια είναι η αλήθεια».

Αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα εις βάρος ανηλίκων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

«Όσα απεχθή είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να εξαντληθούν από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα όλα τα περιθώρια αυστηροποίησης των ποινών και επέκτασης του χρόνου παραγραφής και για τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα εις βάρος ανηλίκων» τόνισε.

Οι καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο θέατρο πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα αποκαλύπτοντας με τον χειρότερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά ενός φωτεινού χώρου.

Δείτε επίσης τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρωινό του ANT1

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.