Γιώργος Κοτανίδης: Ένας χρόνος από τον θάνατό του

Έφυγε σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου του 2020 – ένα χρόνο πριν, ένας εκ των θρυλικών πρωτεργατών του Ελεύθερου Θεάτρου, ο Γιώργος Κοτανίδης.

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, σε ηλικία 74 ετών ένας – εκ των πλέον καταξιωμένων καλλιτεχνών, ο σπουδαίος και πλέον δημοφιλής Θεσσαλονικιός ηθοποιός – σκηνοθέτης – σεναριογράφος – συγγραφέας Γιώργος Κοτανίδης.

Ο κορυφαίος, ιδεαλιστής ηθοποιός -ποντιακής καταγωγής- αναμετρήθηκε (και πάντοτε με άκρατη επιτυχία) με δραματικούς, όπως και κωμικούς ρόλους – τόσο στο θέατρο – όσο και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και κυρίως δε συμβιβάστηκε ποτέ ούτε στην τέχνη του, αλλά ούτε και στη ζωή του.

Υπήρξε πολέμιος της “χρεοκοπίας των αξιών και των ιδεών” του και συνέδεσε το όνομα του με σημαντικά θεατρικά έργα, όπως επίσης και σε ελληνικές και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές – σταθμούς της ελληνικής τέχνης, ενώ πρωταγωνίστησε επιτυχώς και στον τηλεοπτικό χώρο με ήθος, υποδειγματική συνέπεια, ασίγαστο πάθος και σοβαρότητα διαγράφοντας μια αξιοζήλευτη καλλιτεχνική πορεία 50 και πλέον χρόνων!

Φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, καθώς και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου θα διαγράψει μετέπειτα μια αξιόλογη και πλούσια  καλλιτεχνική πορεία ξεκινώντας από το λεγόμενο φοιτητικό θέατρο, αφήνοντας έντονο το στίγμα του με το αδιαμφισβήτητο και πολυεδρικό, ταλέντο του και την εμβληματική παρουσία του ως  ηθοποιός- σκηνοθέτης- σεναριογράφος και συγγραφέας, όπως επίσης και ως ιδρυτής – δημιουργός του θιάσου “Σαλταμπάγκοι”, του φοιτητικού θεάτρου Φ.Ο.Κ.Θ αλλά και του εκδοτικού οίκου Ιθάκη”.

Η απώλεια του μέγιστη, όπως και της εγνωσμένης αξίας έργο του και γενικότερη πολύπλευρη δράση του σε καλλιτεχνικό και πολιτικό επίπεδο!

Αγαπημένε αθόρυβε, Θα μένεις πάντα στη μνήμη μας ως ασυμβίβαστος υπηρέτης της τέχνης – πρωτεργάτης του Ελεύθερου Θεάτρου, αλλά και ως υπέροχος Καλλιτέχνης και Άνθρωπος!

Γιώργος Κοτανίδης (05/02/1945 – 28/01/2020)

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας στο youtube μια παλαιότερη συνέντευξη του εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=PjuUDTxUgsg

κι εδώ

📸 Φωτογραφίες & video: Στέλλα Πέρπερα

copyright ©stellasview

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview 

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

Περί Στέλλα Πέρπερα 516 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.