Τιτίκα Σαριγκούλη: Έφυγε η πλέον δημοφιλής αθυρόστομη τηλεοπτική γιαγιά “Τζούλια”

Αντίο στην πλέον δημοφιλή “αθυρόστομη” και δυναμική τηλεοπτική μας γιαγιά, τη γλυκύτατη Τιτίκα Σαριγκούλη.

Έφυγε από κοντά μας σήμερα σε ηλικία 87 ετών η πλέον δημοφιλής ηθοποιός και λογοτέχνης Ευσεβία (Τιτίκα) Σαριγκούλη (Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 1934 – 22 Ιανουαρίου 2021) ή αλλιώς η αγαπημένη μας τηλεοπτική γιαγιά “Τζούλια”.
Η “αθυρόστομη” και δυναμική γιαγιά, αλλά πάντα απολαυστική και γλυκύτατη, η χαρισματική ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η Τιτίκα των πολυάριθμων επιτυχιών: “Στο Πρώτο Καρδιοχτύπι”, “Φαίδρα”, “Μαρία η Άσχημη”, “Λάκης ο Γλυκούλης”, “Μπαμπά, μην τρέχεις”, και άλλα με το πιο πρόσφατο “Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”.

Άφησε αδιαμφισβήτητα το στίγμα της στην τέχνη – άλλοτε πρωταγωνιστώντας ως ηθοποιός, άλλοτε σκηνοθετώντας εμπνευσμένα και άλλοτε συγγράφοντας θεατρικά έργα και βιβλία στα πλαίσια μιας αξιόλογης πληθωρικής και επιτυχούς καλλιτεχνικής διαδρομής. Η δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο χώρο της τέχνης, όπως και της συγγραφής μέχρι το τέλος της ζωής της με περισσή επιτυχία, σοβαρότητα, συνέπεια, ήθος και ταλέντο. Θα μείνει άσβεστη στη μνήμη όλων μας ως η πιο γλυκιά αθυρόστομη και μάχιμη τηλεοπτική και όχι μόνον “γιαγιά” μας.

Γεννημένη το 1934 στην Αθήνα – όπου έζησε, μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε με σπουδές υποκριτικής και ιδιαίτερη κλήση στο θέατρο θα διαγράψει μια επιτυχή πορεία 60 και πλέον χρόνων στον Κινηματογράφο και το θέατρο για να ακολουθήσουν μια σειρά τηλεοπτικών άκρως δημοφιλών σειρών.

Άρθρο: Εύα Μαρά

Η κηδεία της θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 25/01, στο 3ο Νεκροταφείο.

Δείτε στο κανάλι μας τι μας είχε πει σε μια συνέντευξη.
https://www.youtube.com/watch?v=9rAx2v7tfxM&t=158s

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.