Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Οι μεγάλες μάχες του Αγώνα”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο Γιώργος Καραμπελιάς, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν την έναρξη του Αγώνα.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 19.00 με αφορμή το βιβλίο του Τάσου Χατζηαναστασίου και της Μαρίας Κασιμάτη, “Πολεμώντας το ’21”, ο Γ. Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον δρ. Νεότερης Ιστορίας-εκπαιδευτικό-συγγραφέα Τάσο Χατζηαναστασίου και με τον συγγραφέα-δρ. Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Μελέτη Μελετόπουλο σε μια συζήτηση με θέμα: “Οι μεγάλες μάχες του Αγώνα

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:
Οι συνομιλητές θα συζητήσουν για τους ήρωες και τις ηρωίδες του Αγώνα, τους θριάμβους αλλά και τις αποτυχίες των Ελλήνων του ’21, τις ηρωικές πράξεις αλλά και τις στιγμές δειλίας και ηθικής κατάπτωσης, το άφθαστο μεγαλείο αλλά και τις μικρότητες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, μίας από τις μεγαλύτερες Επαναστάσεις της νεότερης Ιστορίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Λίγα λόγια για τους συνομιλητές

Γιώργος Καραμπελιάς

Γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα. Από το 1964 έως το 1967 ήταν φοιτητής της Ιατρικής και από το 1967 σπούδασε Οικονομία στη Γαλλία. Το 1992 πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμά του από την Οικονομική Σχολή των Παρισίων (Paris VII) – η διπλωματική μελέτη του εκδόθηκε ως «Κράτος και Κοινωνία στη Μεταπολίτευση» από τις εκδόσεις Εξάντας, το 1991. Κείμενα, αποσπάσματα από βιβλία του και βίντεο από τηλεοπτικές εκπομπές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ardin-rixi.gr […]


Τάσος Χατζηαναστασίου

Ο Τάσος Χατζηαναστασίου είναι δρ. Νεότερης Ιστορίας και εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1965. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Παλέρμου και Κύπρου. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία ιστορικά και παιδαγωγικά, καθώς και ένα μυθιστόρημα. Επίσης, δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις, κυρίως ιστορικές, με κύρια ενδιαφέροντα την ιστορία της Κατοχής στη Μακεδονία και τη Θράκη, το Κυπριακό και τα Βαλκάνια, αλλά και παιδαγωγικές, πάνω στο περιεχόμενο και τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων.

Βιβλία του Τάσου Χατζηαναστασίου:

– Πολεμώντας το ’21, Οι σημαντικότερες συγκρούσεις του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στη στεριά και τη θάλασσα, μέσα από τις πηγές. Μαζί με την Μαρία Κασιμάτη (Εναλλακτικές Εκδόσεις 2020). Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.ianos.gr/polemontas-to-21.

– Αντάρτες και Καπετάνιοι, Η εθνική αντίσταση κατά της βουλγαρικής κατοχής της Ανατ. Μακεδονίας και της Θράκης, 1942-1944 (Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις ΑΕ 2016).

– Τα γεγονότα της Δράμας Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 1941, εξέγερση ή προβοκάτσια; Μαζί με τον Δημήτρη Πασχαλίδη, που το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

– Το Ηφαίστειο του Αίμου, τα Βαλκάνια μετά τον Ψυχρό Πόλεμο (Εναλλακτικές Εκδόσεις 1992).

– Το άλλο σχολείο (Εναλλακτικές Εκδόσεις 2001).

– Το σύμπλεγμα της ήττας, Κύπρος και Μεταπολίτευση (Εναλλακτικές Εκδόσεις 2004).

– Το σχολείο είναι γυρισμένο ανάποδα (Εναλλακτικές Εκδόσεις 2011).

– Το κτήμα που βλέπει στη θάλασσα (Εναλλακτικές Εκδόσεις 2013)


Μελέτης Μελετόπουλος

Ο Μελέτης Ταΰγετος ή Μελετόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1990 υπηρετεί στην Μέση Εκπαίδευση, σε πρότυπα λύκεια. Έχει διδάξει Κοινωνιολογία και Πολιτική Οικονομία Δέσμης, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Ιστορία, Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος Τάξης και υπεύθυνος του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων. Από το 1999 διδάσκει Οικονομικά στην Σχολή Μωραΐτη. Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι εξεταστής μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης έχει μακρά φροντιστηριακή εμπειρία σε προετοιμασία υποψηφίων για ΑΕΙ και δημόσιους διαγωνισμούς. Ταυτόχρονα έχει διδάξει επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας. Έχει επίσης διδάξει Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το τελευταίο του βιβλίο Παναγιώτης Κανελλόπουλος: Ο πολιτικός ο διανοούμενος και η εποχή του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν.

Link του live streaming: https://youtu.be/NwVnKOUSpw4

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.