Γιάννης Παπαϊωάννου: Τιμητικό Αφιέρωμα στη μνήμη του αξέχαστου δημιουργού

Τιμητικό Αφιέρωμα στη μνήμη του αξέχαστου δημιουργού Γιάννη Παπαϊωάννου από την δημοσιογράφο Εύα Μαρά.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κανταδόρος Άρχοντας του Λαϊκού ρεμπέτικου τραγουδιού

Σαν σήμερα στις 18 Ιανουαρίου του 1913 στην Κίο της Προποντίδας γεννιέται ο κορυφαίος κανταδόρος “Άρχοντας του λαϊκού ρεμπέτικου τραγουδιού”- μία εκ των πλέον εμβληματικών μορφών της ελληνικής μουσικής του 20ου αιώνα, μία πολυδιάστατη, ιστορική προσωπικότητα στο χώρο της λαϊκής ρεμπέτικης μουσικής – ο πλέον δημοφιλής δημιουργός – καλλιτέχνης Γιάννης Παπαϊωάννου!

Ο πλέον χαρισματικός συνθέτης – στιχουργός – ερμηνευτής – μουσικός, ο βιρτουόζος του μπουζουκιού που έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, ως πρωταγωνιστής, θεμελιωτής και εκφραστής του.

Ο Άνθρωπος που με τον πιο δεξιοτεχνικό τρόπο συνέβαλε στην ανάδειξη και διάδοση του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα και Αμερική και δη τον απόδημο Ελληνισμό!

Ο απλός άνθρωπος, ο αγαπημένος φίλος, ο Πειραιώτης ψαράς Μπαρμπαγιάννης, ο καλός οικογενειάρχης, ο “Ψηλός” ο “Πατσάς”, ο γνήσιος, σεμνός, έντιμος και αθόρυβος υπηρέτης του λαϊκού τραγουδιού μέχρι τέλους, θα χαράξει το δικό του, μοναδικό δρόμο μέσα από μια λαμπρή πληθωρική 40αχρονη καλλιτεχνική πορεία διανθισμένη με πολυάριθμες διαχρονικές επιτυχίες που σηματοδοτούν μια ολόκληρη γενιά σπουδαίων καλλιτεχνών και δημιουργών στο χώρο της ελληνικής μουσικής.

“Πριν το Χάραμα”, “Καπετάν Αντρέας Ζέππο”, “Φαληριώτισσα”, “Δε σε θέλω πια”, “Στα Πεύκα και στα Έλατα”, “Γιαχαμπίμπι”, “Βαδίζω και παραμιλώ”, “Σβήσε το Φως να κοιμηθούμε “, “Σου ‘χα χαρίσει μια καρδιά”, “Μοδιστρούλα” ,”Βγήκε ο Χάρος να ψαρέψει”, “Εσύ θα μετανιώσεις”, “Όταν δω τα 2 σου μάτια”, “Βαλίτσες”, “Βαγγελίτσα”, “Δροσούλα”, “Δε σε ρώτησα ποια ήσουνα”, “Απ’ της Ζέας το λιμάνι” αποτελούν ενδεικτικές μόνον των 80Ο συνολικά αξέχαστων επιτυχιών που έγραψε, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και συνοδεύουν ακόμη τα γλέντια μας, τις μνήμες μας, τραγούδια που θα κρατούν άσβεστη τη μνήμη του και μας θυμίζουν το μεγαλείο του μουσικού έργου του και της καλλιτεχνικής ψυχής του!

 

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview 

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.