Η Κορίνα Λεγάκη στέλνει ένα μουσικό μήνυμα αγάπης για τα Χριστούγεννα

Ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης και ειρήνης, πέρα από θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις, περνούν η Κορίνα Λεγάκη και τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, με ένα απόσπασμα από την χριστουγεννιάτικη συναυλία τους στην ατμοσφαιρική Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου, στην Αθήνα.

Κορίνα Λεγάκη | Χορωδία Δημ. Σχ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης | Live! Αγγλικανική Εκκλησία

Στο μουσικό τους βίντεο παιδιά κάθε φυλής και πολιτισμικής καταγωγής, ενώνουν τις φωνές και το χαμόγελο τους, υπερνικώντας τις αντιξοότητες και τις διαφορές, υμνώντας τις πανανθρώπινες αξίες της ομόνοιας και της αγάπης.

Η ζωντανή ηχογράφηση προέρχεται από την συναυλία της Κορίνας Λεγάκη με τίτλο Carousel live που έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, στην Αγγλικανική εκκλησία, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θωμά Κοντογεώργη.

Με ελληνοσουηδική καταγωγή, η Κορίνα Λεγάκη είναι μια καλλιτέχνης πολύγλωσση και πολυπολιτισμική.
Εχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους με πρωτότυπο υλικό και επανεκτελέσεις τραγουδιών Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Έχει συμμετάσχει σε προσωπικούς δίσκους και ζωντανές εμφανίσεις σημαντικών συνθετών, τραγουδιστών, μουσικών και ensemble διαφόρων ειδών (από την free jazz μέχρι το παραδοσιακό και από την ακαδημαϊκή μουσική έως την έθνικ). Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δραστηριότητα, συμπράττοντας επί σκηνής και δισκογραφικά με παιδιά προσφύγων.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Στο βίντεο ακούγονται τα τραγούδια: Kothbiro (Ayub Ogada / Mbarak Achieng / ελ. στίχοι Θωμάς Κοντογεώργης) – Fatou Yo (Touré Kunda)

«Δύο χρόνια πριν – μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη συναυλία στην ατμοσφαιρική νεογοτθική Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Ήταν Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018. Σ’ έναν κόσμο σταθερά γεμάτο από προβλήματα, εντάσεις και δυσκολίες κάθε είδους, χωρίς όμως κορωνοϊό. Τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο και σε διαφορετικές γλώσσες αλλά και τραγούδια που υμνούν την ελπίδα, την ειρήνη, την ανθρωπιά και εν τέλει την αγάπη, σε μια βραδιά φωτεινή και γιορτινή, αφιερωμένη σε αυτές τις αξίες που αποτελούν το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων: τη χαρά, την καλοσύνη, την λυτρωτική συνύπαρξη της κοινότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια και προσθέτει: «Τραγουδήσαμε μαζί με τη παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, που αποτελείται από παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμικής καταγωγής και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα  συνύπαρξης ανθρώπων με κοινό τον σεβασμό στην διαφορετικότητα».  Κορίνα Λεγάκη

 

Πηγή: https://www.protothema.gr/culture/article/1074555/i-korina-legaki-stelnei-ena-mousiko-minuma-agapis-gia-ta-hristougenna/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.