«Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ»: το νέο βιβλίο του Γιώργου Χατζόπουλου!

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο για εφήβους του Γιώργου Χατζόπουλου με τίτλο «Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ» από τις εκδόσεις Πατάκη. Το καινούργιο του λογοτεχνικό εγχείρημα αποτελεί ένα μυθιστόρημα εποχής, ένα ταξίδι αυτογνωσίας για τους δύο κεντρικούς ήρωες, στο οποίο η αγάπη συμπορεύεται με τη θυσία και τον θάνατο, ο έρωτας με τη διαφορετικότητα και το όνειρο, ο ελληνικός πολιτισμός με τον αραβικό, ο χριστιανισμός με τον μωαμεθανισμό και η βυζαντινή ιστορία με τον μύθο.

Υπόθεση:

Η Ανδώ είναι η κόρη του Διγενή Ακρίτα και ζει σε μια πόλη στην άκρη της αυτοκρατορίας με τη μητέρα της. Είναι αγοροκόριτσο, πολύ ικανή στα όπλα, και μια μέρα κλέβει το θρυλικό σπαθί του πατέρα της που έχει απομείνει μισό, με σκοπό να ψάξει να βρει το άλλο του μισό. Όπως έχει μάθει, αν ενωθεί το σπαθί, τότε η δύναμή του θα είναι ανυπέρβλητη. Παράλληλα, ψάχνει να μάθει την αλήθεια για τον πατέρα της –αν ζει ή αν πέθανε και πώς– γιατί πολλά ακούγονται, αλλά σε τίποτα δεν μπορεί να πιστέψει. Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι για τα μέρη του Ευφράτη ποταμού με τον καλύτερο φίλο της τον Κοσμά, ένα συνομήλικό της αγόρι που αντιμετωπίζει ανάλαφρα και με χιούμορ την περιπέτεια που ζουν. Στο ταξίδι αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλους τους ήρωες που συναντάμε στα σωζόμενα έπη του Διγενή. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα φτάσει στη Βαγδάτη, όπου θα μάθει για το τέλος του πατέρα της και θα αποφασίσει να αναζητήσει τον ίδιο αλλά και το άλλο μισό του σπαθιού του στον Κάτω Κόσμο. Ταυτόχρονα, θα ερωτευτεί έναν από τους γιους του χαλίφη της Βαγδάτης και αντιπάλου του Ρωμανών. Θα μπει στον Κάτω Κόσμο με τον φίλο της, ο οποίος θα σκοτώσει τον Κέρβερο με τίμημα τη ζωή του…

Στον Κάτω Κόσμο θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τον Χάροντα, θα ενώσει τα δύο κομμάτια του θρυλικού σπαθιού και θα συναντήσει τον νεκρό πατέρα της, αλλά, όταν πια επιστρέψει στον Πάνω Κόσμο, θα καταλάβει ότι το σπαθί δεν μπορεί να σταματήσει το μίσος που κοχλάζει ανάμεσα σε Ρωμανούς και Άραβες. Τελικά, θα επιλέξει να φύγει με τον αγαπημένο της για άλλα μέρη, σε ένα τέλος που παντρεύει τους δύο πολιτισμούς, τον ρωμανικό και τον αραβικό, όπως τους είχε παντρέψει και ο Διγενής με την καταγωγή του.

Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει η Θέντα Μιμηλάκη,

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Χατζόπουλος γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Συγκριτική Λογοτεχνία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχει τέσσερα παιδιά. Έχει γράψει το θεατρικό έργο Μοργκεντάου (2003), που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης – Θέατρο Αμαλία, το 2007, και τη νουβέλα Βγερού γλυκά φανού (εκδ. Αιώρα, 2016), η οποία ανέβηκε στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη.

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το ιστορικό μυθιστόρημά του “Νι Πι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου”.

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 537 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.