Η «Οδύσσεια» από τον Μικρό Βορρά στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» ξεκινάει για δεύτερη χρονιά το ταξίδι της «Οδύσσειας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.

Ένα Ομηρικό ταξίδι στο οποίο όλοι αξίζει να ταξιδέψουμε. Η “Οδύσσεια” του Ομήρου, το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια “πατρίδα” και “νόστος”.

Η περιπέτεια του Οδυσσέα θα πάρει μορφή μέσα από διάφορα ήδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική, τραγούδι και αυτοσχεδιασμό.

Όλοι μαζί, ηθοποιοί και θεατές γίνονται ένα, δημιουργώντας μια αρμονική και μοναδική εξιστόρηση των ταξιδιών του θαλασσοπόρου Οδυσσέα.

Η ομάδα «Μικρός Βορράς» ιδρύθηκε το 2012 με πρωταρχικό στόχο την δημιουργία παραστάσεων παιδικού και εφηβικού θεάτρου που να προσφέρουν στους θεατές τους μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία.

Συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να μην περιορίζονται στο ρόλο του θεατή αλλά να παίρνουν μέρος στην παράσταση, εκφράζοντας ιδέες και επικοινωνούν με τους υπόλοιπους θεατές- συμμαθητές τους.

Τα θέματα των παραστάσεών αντλούνται τόσο από την ελληνική λαϊκή παράδοση (ελληνικά λαϊκά παραμύθια, μύθοι του Αισώπου) όσο κι από την αρχαία ελληνική γραμματεία («Ελένη» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή).

Με τους κατάλληλους συνεργάτες και βαθιά γνώση του αντικειμένου, δημιουργούν παραστάσεις που μπορούν να μεταφερθούν και να παρουσιαστούν οπουδήποτε, με το μικρότερο δυνατό κόστος, προκειμένου να κάνουν το ποιοτικό θέατρο προσιτό σε όλα τα παιδιά.

Οι παραστάσεις ταξιδεύουν στα σχολεία για να ενισχύσουν τη δουλειά των εκπαιδευτικών και να προσφέρουν μια ώρα μαγείας στην αίθουσα διδασκαλίας. Για λίγο, ο χώρος του σχολείου αλλάζει χαρακτήρα και μέσα από τη διάδραση και τη βιωματική συμμετοχή, οι μαθητές μοιράζονται εμπειρίες, ιδέες αλλά και συναισθήματα.

Συντελεστές:
Κείμενο: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια Κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης
Επικοινωνία: Χριστιάνα Αθανασιάδου
Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Τατιάνα Νικολαΐδου

Παίζουν: Ιωάννης Καμπούρης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου και Χρήστος Τσάβος

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7)

– Κυριακή 18 Οκτωβρίου – 11:30
– Κυριακή 25 Οκτωβρίου – 11:30
– Κυριακή 8 Νοεμβρίου – 11:30
– Κυριακή 15 Νοεμβρίου – 11:30
– Κυριακή 22 Νοεμβρίου – 11:30
– Κυριακή 29 Νοεμβρίου – 11:30

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 15 ‘ (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια:
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8€

Προπώληση εισιτηρίων:
TICKET SERVICES
– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
– σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
– στο tickets.public.gr

*Οδηγίες διεξαγωγής θεάματος:
Στην συγκεκριμένη παράσταση, για την τήρηση των υγειονομικών οδηγιών και για την ασφάλεια των θεατών και του προσωπικού του θεάτρου ισχύουν οι παρακάτω κανόνες:
Όλες οι θέσεις είναι αριθμημένες και αφορούν μόνο καθημένους.
Μπορείτε να κρατήσετε μέχρι και το πολύ δύο συνεχόμενες θέσεις.
Οι θέσεις που μπορείτε να κρατήσετε, πρέπει να απέχουν τουλάχιστον δυο (2) καθίσματα από άλλες πωλημένες θέσεις.
Οι θεατές κατά την προσέλευση στο θέατρο θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της ταξιθεσίας για την αναζήτηση των θέσεων τους και την ομαλή προσέλευσή τους.
Ο διοργανωτής της εκδήλωσης έχει το δικαίωμα να μετακινήσει θεατές σε άλλες θέσεις αν αυτό επιβάλλεται για να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανόνες.
Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.
Οι θεατές οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων του χώρου.
Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους αγοράς των εισιτηρίων για να ενημερωθείτε έγκαιρα για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την κράτησή σας και την προσέλευση στην παράσταση.

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 469 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.