Κριτική Ταινίας: Il Traditore (Ο Προδότης)

Image from the movie "Ο προδότης"
© 2019 IBC MOvie − All right reserved.


Για να δείτε τη βαθμολογία της ταινίας πατήστε εδώ

Η συντακτική ομάδα του STELLASVIEW είδε το μαφιόζικο ιταλικό φιλμ Il Traditore (Ο Προδότης) στα Cineplexx Cinemas στο εμπορικό κέντρο One Salonica και σας το προτείνει ανεπιφύλακτα.

Image from the movie "Ο προδότης"

Σχόλια που αλιεύσαμε από χρήστες του διαδικτύου:

“Ακόμη ένα πολύ καλό δείγμα μαφιόζικου φιλμ, της ιταλικής σχολής, η οποία στο είδος αυτό -θέλετε κι από πικρή τοπική εμπειρία από πρώτο χέρι- πραγματικά εξέχει (βλ. πρόσφατες τηλεοπτικές & κινηματογραφικές παραγωγές όπως τα Gomorra, Suburra, Romanzo Criminale κ.α.). Πολυεθνική παραγωγή αξιώσεων, με καλό καστ και αυθεντική αναπαραγωγή της ατμόσφαιρας και των γεγονότων, στον πολύπαθο ιταλικό Νότο, κατά τις δεκαετίες ’70-90, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Ρεαλισμός, ωμότητα και πιστή εξιστόρηση των γεγονότων δίχως καμία προσπάθεια ωραιοποίησης /ηρωοποίησης. Αναμφίβολα η καλύτερη κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας.”

Poster for the movie "Ο προδότης"

“Η ταινία περιγράφει με ντοκυμαντερίστικο ύφος την πτώση της “κοζα μόστρα” μέσω του ανθρώπου που ευθύνεται για την αποκάλυψη της. Το σενάριο είναι σοκαριστικό και περιγράφει κοσμοϊστορικά γεγονότα της Ιταλίας διόλου γνωστά στο ευρύ κοινό. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Μάρκο Μπελόκιο και οι καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών καταφέρνουν να μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να μας δείξουν ότι καμία φορά αρκεί ένα βήμα για να προκληθεί μία χιονοστιβάδα εξελίξεων.”

Υπόθεση: 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεσπά πόλεμος ανάμεσα στις οικογένειες της σισιλιάνικης Κόζα Νόστρα για τον έλεγχο του εμπορίου ηρωίνης. Στριμωγμένος, ο «νονός» Τομάζο Μπουσέτα αποφασίζει να συνεργαστεί με το νόμο.

Μην τη χάσετε!

Ταυτότητα Ταινίας:

Γκανγκστερική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 153’Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο με τους: Πιέρφρανσέσκο ΦαβίνοΛουίτζι Λο ΚάσκιοΜαρία Φερνάντεζ ΚαντίντοΝικόλα Κάλι  

Image from the movie "Ο προδότης"

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.