Reworks connekt, Μια ανατρεπτική ψηφιακή εμπειρία! Η Nina Kraviz στον Όλυμπο, ο Patrice Baumel στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Σαμοθράκη, και ο Anastasios στην κορυφή του Λευκού Πύργου

Reworks connekt, Μια ανατρεπτική ψηφιακή εμπειρία!

Σε μια από τις πιο αναπάντεχες κρίσεις παγκοσμίως και με την πλειοψηφία των πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ να έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, το reworks και το reworks agora, θα δώσουν το παρόν και φέτος τον Σεπτέμβριο για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας για πρώτη φορά μια ειδική διαδικτυακή έκδοση, μέσω ενός νέου πρότζεκτ.

Το όνομά του, reworks connekt

Το reworks connekt η ψηφιακή πλατφόρμα των reworks & reworks agora, θα προβάλλει διάφορες δράσεις όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ Sets, συζητήσεις, Q&As τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας.  Το reworks connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο εγχείρημα αυτό το reworks connekt προσκαλεί reworkers από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βρεθούν μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage. Το ψηφιακό stage του reworks connekt.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ REWORKS & REWORKS AGORA

Στο reworks connekt, η σύνθεση και η γενικότερη φιλοσοφία του line up παραμένει σταθερή. Στο μουσικό σκέλος θα φιλοξενηθούν αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής.

Παρομοίως, τα πάνελ και συζητήσεις θα απαρτίζονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και ιδεών.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 

26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σύνδεσμος για την προβολή: reworks.gr

Tο διήμερο πρόγραμμα το reworks agora θα παρουσιάσει τρεις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ισάριθμες ενδιαφέρουσες θεματικές.

– Fashion Revolution brings HOPE at Reworks Agora

με ομιλητές:

Δρ. Φιόρι Ζαφειροπούλου (Country Coordinator – Fashion Revolution)

Ελευθερία Καρυπίδη (Chair & Education – Fashion Revolution)

Χρήστος Πετρίδης (Chief Creative Officer – Maison Faliakos)

Βενέδικτος Αντύπας (Creative Director – Maison Faliakos)

Γαρυφαλλιά Πιτσάκη (Founder 3Quarters)

 

– Το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου: Προκλήσεις, νέες ιδέες & καλές πρακτικές

με ομιλητές :

Δάφνη Μπεχτσή (CINOBO – Managing Director)

Ελίνα Ψύκου (Director, Screenwriter, Producer)

Γιάννης Σακαρίδης (Artistic Director – Short Film Festival Drama & Director)

Βασιλένα Μητσιάδη

 

– Democratizing Cities – Shaping urban daily life with civic participation: the role of middle-bottom-up initiatives

με ομιλητές:

Σοφία Αβραμοπούλου (PERA Non-Profit Organization)

Θάλεια Ρίζου (Youthnest Organization)

Μαρία Μεγαλοπούλου (ΚΗΠΟΣ Cultural Space)

Βίβιαν Δούμπα (Stipo Greece & InCommOn NPO)

14 αποκλειστικά video performances σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση  

Στο μουσικό σκέλος έχουμε εξασφαλίσει 14 αποκλειστικά video performances σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση, από εμβληματικά σημεία όπως ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη, το κέντρο της Αθήνας, το Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Σαμοθράκη και το βουνό Όλυμπος. Video performances θα παρακολουθήσουμε επίσης από Βαρκελώνη, Τόκιο, Βερολίνο, Σόφια.

Ο Νικόλας Δρίζης (MinimalicQuantum) θα επιμεληθεί οπτικά τρία video performances με τα ειδικά διαμορφωμένα visuals που θα συνοδεύουν την μουσική.

To reworks και φέτος παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρότζεκτ σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση. Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες με τους Max Richter το 2014 και τους Grandbrothers το 2018 το reworks για το 2020 συμπράττει εκ νέου με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας μια ανατρεπτική ψηφιακή συναυλία.

35 μουσικοί της ΣΟΔΘ σπαρμένοι στον χώρο του κτιρίου  Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ενώσουν τον συμφωνικό τους ήχο με τους ατμοσφαιρικούς ήχους του AND.ID, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά μια διαφορετική ορχηστρική έκδοση του νέου του άλμπουμ με τίτλο ”Algol Paradox”. Μια σύμπραξη του Reworks Festival με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσ/κης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερης σημασίας project είναι η παρουσία της Nina Kraviz, που βρέθηκε στον Όλυμπο για να παίξει ζωντανά ένα μοναδικό σετ για το reworks, του Patrice Baumel στη Σαμοθράκη, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε ένα σετ που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.

Σε αυτούς τους δυο εμβληματικούς χώρους έρχονται να προστεθούν αποκλειστικές παρουσιάσεις από διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο, από την Ιαπωνία, μέχρι τη Σόφια, τη Βαρκελώνη και την Αμερική και κάποια πολύ ιδιαίτερα σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες: Aλέξανδρος Οικονομίδης

Line Up:

Nina Kraviz / Dubfire / Patrice Baumel / KiNK / Christian Löffler / Hior / Anastasios / AND.ID & Thessaloniki City Symphony Orchestra / Laraaji / Masayoshi Fujita / Jay Glass Dubs / Danai Nielsen / LOU / Kolida Babo

Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν αισθανόμαστε μόνοι. 

Σε αυτή την τόσο αναπάντεχη και δύσκολη περίοδο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για την υποστήριξη που δείχνετε στο φεστιβάλ. Αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη στο να μην ακυρώσουμε απλά την φετινή διοργάνωση όπως δυστυχώς συνέβη στην συντριπτική πλειοψηφία των γεγονότων στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αλλά αντίθετα να προσπαθήσουμε στο να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση. Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε επίσης  δίπλα μας καλλιτέχνες και ομιλητές, φορείς και ιδιώτες, τους οποίους ευχαριστούμε τόσο για την υποστήριξή τους, όσο και για την αυθόρμητη υπομονή που έδειξαν στις πολλαπλές αναγκαστικές αλλαγές των σχεδίων μας.

Σε αυτή μας λοιπόν την προσπάθεια δεν αισθανόμαστε μόνοι. Έχουμε κοντά μας όλους εσάς, τους φίλους μας reworkers από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Ευελπιστούμε να βρεθούμε και πάλι, όλοι μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage. Το interactive stage του reworks connekt.

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 523 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.