Μαυρίκιος Μαυρικίου: “Ζω και αναπνέω μέσα από την Μουσική”

Ο υπερτάλαντος Μαυρίκιος Μαυρικίου, μίλησε στο StellasView.gr και στην δημοσιογράφο Εύα Μαρά για την παράσταση που ανεβάζει υπό την μορφή μουσικής κωμωδίας, “Το Κλουβί με τις τρελές” με τον Λάκη Γαβαλά στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ζαζά και σε σκηνοθεσία του Βασίλη Πλατάκη όπου περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου γεννημένος στη Λεμεσό της Κύπρου, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές από την ηλικία των 5 ετών, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και τραγουδιού σε ωδεία. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του στο πιάνο, στο ακορντεόν, στα ανώτερα θεωρητικά, στην ενορχήστρωση, στη σύνθεση και το κλασικό και σύγχρονο τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και το Royal Schools of Music.

Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλούς και αξιόλογους διαγωνισμούς, τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και της Ελλάδας όσο και ιδιωτικών φορέων, με πρώτα βραβεία ερμηνείας και σύνθεσης, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου, μιούζικαλ, κίνησης και σκηνικής παρουσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως σολίστας σε πολλές συναυλίες με χορωδίες και ορχήστρες και έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους.

 

Τι σημαίνει για εσάς μουσική; Πότε χρονικά ξεκινά το ταξίδι σας στον κόσμο της μουσικής;
Ποιο το κύριο έναυσμα που σας ώθησε στην ενασχόλησή σας με τη Μουσική και το Τραγούδι;

Τα πάντα. Το Α και το Ω μου. Δεν μπορώ να λειτουργήσω χωρίς την μουσική. Ζω και αναπνέω μέσα από αυτήν.
Ξεκίνησα από 5 χρονών το ωδείο με σκοπό τη συνειδητή καλλιέργεια μουσικής παιδείας. Σπούδασα Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσα με άριστα τις σπουδές μου στο πιάνο, στο ακορντεόν, στα ανώτερα θεωρητικά, στην ενορχήστρωση, στην σύνθεση και το κλασικό τραγούδι. Έκτοτε δουλεύω ασταμάτητα πάνω σε αυτό που αγαπώ και υπηρετώ.
Νομίζω όλα ξεκίνησαν από την μητέρα μου και την αγάπη της για την μουσική. Εκείνη με βοήθησε και σε εκείνη χρωστάω το ότι με ώθησε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Υπερτάλαντος και πολυσχιδής καλλιτέχνης, καθώς είστε πλέον χαρισματικός τραγουδιστής – μαέστρος,- μουσικό – ενορχηστρωτής. Πως προκύπτει η θεατρική παραγωγή στη ζωή σας;

Θα σας πω. Αυτά που εγώ ονειρευόμουν και ονειρεύομαι ,τα μιούζικαλ, κανένας παραγωγός δεν θα μου τα υλοποιούσε. Πήρα λοιπόν την απόφαση να κάνω παραγωγές για να μπορώ να βλέπω σε εικόνα όλα όσα ονειρεύομαι.

Θέλω να δουλεύω για αυτό που αγαπώ, να το κάνω με αξιοπρέπεια, να προχωράω κάθε φορά παρακάτω μαθαίνοντας και από κάτι καινούργιο στο κάθε ταξίδι μου.

Με αφορμή τη νέα σας θεατρική παραγωγή – μιούζικαλ (μετά την επιτυχή ολοκλήρωση “Παριζιάνα”) το Βραβευμένο έργο “Το Κλουβί με τις τρελές”, όπου εκτός από παραγωγός θα διευθύνετε και την Ορχήστρα σας, δώστε μας εν συνόψει το προφίλ της υπερπαράστασης που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη;

Είμαι ευτυχισμένος που κάνω πρεμιέρα με το Κλουβί με τις τρελές στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Το ήθελα πάρα πολύ. Θα φέρναμε και την Παριζιάνα αλλά ήρθε η πανδημία. Ερχόμαστε για δύο παραστάσεις στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, με έναν πολυπληθή θίασο, μια μεγάλη παραγωγή με 188 κοστούμια εκ των οποίων τα 80 είναι του Λάκη Γαβαλά. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Πλατάκη και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι μαζί με τον Λάκη Γαβαλά , που είναι η χαρά της ζωής και τον Τάκη Μπινιάρη , που με ταξιδεύει με αυτήν την υπέροχη φωνή του.

Πώς προέκυψε η εν λόγω θεατρική επιλογή και ποιο το καλλιτεχνικό σας ζητούμενο με τον διττό σας ρόλο σ’αυτήν;

Ήθελα χρόνια να το ανεβάσω, είναι ένα εξαιρετικό έργο, περνάει πολλαπλά μηνύματα, γελάς πολύ, είναι μιούζικαλ άρα είμαι στο στοιχείο μου. Το ζητούμενο είναι να αρέσει στον κόσμο γιατί εμείς περνάμε πολύ ωραία στις πρόβες, γελάμε πολύ, τραγουδάμε, χορεύουμε.

Τι δυσκολίες ενείχε το καλλιτεχνικό – επιχειρηματικό σας σας εγχείρημα και πόσο τολμηρό βήμα, εκτιμάτε, ότι αποτελεί στα πλαίσια μιας γενικευμένης κρισιολογίας;

Πάντα υπάρχουν δυσκολίες γιατί έχω διαλέξει ένα επάγγελμα που έχει μεγάλα ρίσκα. Τώρα με τον ιό αναθεωρήσαμε όλοι πιστεύω πολλά πράγματα αλλά είμαι αισιόδοξο άτομο και θέλω να κοιτάω μπροστά. Είπα να τολμήσω και να ρισκάρω γιατί πιστεύω πολύ σε αυτήν την παράσταση. Είναι μεγάλη παραγωγή και τεράστια τα έξοδα αλλά θέλω να ελπίζω ότι ο κόσμος θα μας τιμήσει με την παρουσία του.

Πόσο δύσκολη υπόθεση είναι η καταξίωση ενός νέου καλλιτέχνη που υπηρετεί το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι σε μια εποχή γενικής παρακμής και κρίσης αξιών;

Πολύ δύσκολη έως και ακατόρθωτη στις μέρες μας. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισα να είμαι αφεντικό του εαυτού μου. Είμαι τυχερός γιατί μπορώ να το κάνω αλλά στεναχωριέμαι πολύ που τόσο αξιόλογοι και ταλαντούχοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν αυτό που ονειρεύονται.

Πήρα την απόφαση να κάνω παραγωγές για να μπορώ να βλέπω σε εικόνα όλα όσα ονειρεύομαι.

Εκτιμάτε, ότι η γόνιμη καλλιτεχνικά συνεργασία σας με τον σημαντικό “λυρικό” συνθέτη αποτελεί σταθμό στην καριέρα σας; Ποια η προσωπική αποτίμηση της συνεργασίας σας;

Σταθμό στην καριέρα μου αλλά και λιμάνι στην ζωή μου αποτελεί ο τεράστιος Μίμης Πλέσσας αλλά και η σύζυγος του Λουκίλα. Με πήραν από το χέρι και με προστάτευσαν, μου έμαθαν πράγματα, με αγκάλιασαν, έμαθα και μαθαίνω τόσα πολλά από αυτούς τους τόσο χαρισματικούς ανθρώπους. Μόνο ευχαριστώ μπορώ να λέω για αυτήν την σχέση ζωής. Όταν θέλω να αποφορτιστώ από τα άγχη και τα προβλήματα της δουλειάς, παίζω πιάνο παρέα με τον μαέστρο και όλα ως δια μαγείας εξαφανίζονται. Υπάρχει μόνο η μουσική.

Πώς θα αυτοπροσδιοριζόσασταν ως καλλιτέχνης και ποιο το προσωπικό όραμά σας στη Μουσική;

Δεν μπορώ εγώ να με χαρακτηρίσω. Δεν έχω προσωπικό όραμα. Θέλω να δουλεύω για αυτό που αγαπώ, να το κάνω με αξιοπρέπεια, να προχωράω κάθε φορά παρακάτω μαθαίνοντας και από κάτι καινούργιο στο κάθε ταξίδι μου.

Εν κατακλείδι, Ποια αποτελούν τα επόμενα μουσικά σας πλάνα – βήματα;

Έχω τόσα πολλά πράγματα στο κεφάλι μου που θέλω να υλοποιήσω και θεατρικά και μουσικά. Προς το παρόν το Κλουβί με τις τρελές έρχεται και κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Γης για δύο παραστάσεις, 21 και 22 Σεπτεμβρίου και σας περιμένουμε όλους για να τραγουδήσουμε και να γελάσουμε και να συγκινηθούμε πολύ.

 

Συνέντευξη: Εύα Μαρά

Θερμές Ευχαριστίες στον χαρισματικό πολυσχιδή καλλιτέχνη Μαυρίκιο Μαυρικίου για τη συγκινητική και ουσιώδη συνέντευξή μας με αφορμή τη νέα του θεατρική παραγωγή “Το Κλουβί με τις Τρελές” που κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη!
Του εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει το υψηλού επιπέδου ταξίδι του στο τραγούδι και τη μουσική ως ένας εκ των σημαντικοτέρων καλλιτεχνών που με το άμετρο ταλέντο του, το ασίγαστο πάθος του, την υψηλή αισθητική μα κυρίως το υποδειγματικό ήθος, τη συνέπεια και το εύρος της μουσικής του παιδείας μας συγκινεί, μας συναρπάζει, μας ταξιδεύει και μας κάνει υπερήφανους ως “Ωραίους Έλληνες”!

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview 

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 523 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.