Πικ Νικ Urban Festival 2020 στη Ρωμαϊκή Αγορά

Πικ Νικ, Σινεμά και Μουσική σε έναν από τους ομορφότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους.

Η καλύτερη εκδρομή στην πόλη επιστρέφει! Με ασφάλεια!!!

9 χρόνια πριν φανταστήκαμε πως “Θα μπορούσε και στη Θεσσαλονίκη!”. 9 χρόνια μετά ανανεώνουμε το πιο ξεχωριστό ραντεβού της πόλης στο τέλος του Αυγούστου. Πικ Νικ, Σινεμά και Μουσική σε έναν από τους ομορφότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους, στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Σε μια δύσκολη και παράξενη χρονιά για όλους, το ετήσιο ραντεβού της πόλης για Πικ Νικ στη Ρωμαϊκή Αγορά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αποτελεί σίγουρα το ιδανικότερο κλείσιμο του καλοκαιριού.

Στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival από το ξεκίνημά του ήταν να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των σύγχρονων πόλεων και των κατοίκων τους, με τους αρχαιολογικούς χώρους του αστικού ιστού. Στα χρόνια που ακολούθησαν, όχι μόνο εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης αλλά έθεσε το ερώτημα της ενεργοποίησης αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος το φεστιβάλ προσθέτει δύο επιπλέον στόχους, τη στήριξη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής, που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό στη συνθήκη που διανύουμε, και την ασφάλεια όλων μας στο πλαίσιο της οικείας καθημερινότητας. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πρόθεση το πρόγραμμά της φετινής διοργάνωσης διαμορφώνεται αποκλειστικά από εγχώριες παραγωγές τόσο στον κινηματογραφικό του τμήμα, στις μεγάλες και μικρού μήκους ταινιών, όσο και στο μουσικό. Την ίδια στιγμή με απόλυτο αίσθημα ευθύνης θέτει ως σκοπό την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των συνεργατών του, διατηρώντας τις μέγιστες δυνατές, μόνον όμως χωροταξικές αποστάσεις, μεταξύ των θεατών, κάνοντας για πρώτη φορά χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προωθώντας τη χρήση συστήματος pos και τηρώντας όλες τις επίσημες οδηγίες ασφάλειας αλλά και δημιουργώντας ειδικά σημεία θέσεων, αξιοποιώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του υπέροχου χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς, για τις παρέες και τις οικογένειες, που για ακόμα μια χρονιά θα έρθουν να χαιρετήσουν το καλοκαίρι με τον πιο γλυκό τρόπο. Με την υπόσχεση για ένα αισιόδοξο καλωσόρισμα φθινοπώρου!.

Έτσι, όλοι οι πιστοί κι οι νέοι “πικ νίκερς” θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα, και να είναι έτοιμοι να κλείσουν εγκαίρως τα σημεία τους στον χώρο μέσω της πλατφόρμας Viva!

Τέλος τα ψέματα λοιπόν, το πρόγραμμα του φετινού Πικ Νικ Urban Festival 2020 είναι πιο κοντά απ´ όσο πιστεύουμε και μας υπόσχεται τέσσερις ημέρες γεμάτες με σημαντικές ταινίες σε άμεση σύνδεση με ένα συγκλονιστικό μουσικό πρόγραμμα!

ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival

Πέμπτη 27- Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης Διοργάνωση: Parenthesis )

Το Πικ-Νικ Urban Festival αποτελεί ήδη ένα καθιερωμένο θεσμό στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα είχε ως στόχο και κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της σύγχρονης πόλης και των κατοίκων της, με τους αρχαιολογικούς χώρους. Φέτος, το Πικ Νικ επιστρέφει έχοντας θέσει δυο νέους στόχους, να ενισχύσει και να στηρίξει την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή, που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό από την πανδημία, αλλά και να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια (χωροταξικές αποστάσεις, χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κτλ.) στους θεατές και στους συνεργάτες του.

Επιπλέον, η πραγματοποίηση του από πλευράς της διοργάνωσης αποτελεί πολιτική κίνηση και τοποθέτηση καθώς πιστεύουμε πως οφείλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και ασφάλεια τηρώντας όλες τις οδηγίες που δίνονται από την πολιτεία.

Μαθημένοι πια στα δύσκολα επιλέγουμε, να πραγματοποιήσουμε και φέτος το Πικ Νικ Urban Festival. Ίσως φέτος να είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει ο πιο γλυκός τρόπος για να αποχαιρετήσουμε αυτό το περίεργο ελληνικό καλοκαίρι, και να καλωσορίσουμε με αισιοδοξία το φθινόπωρο!

Το φετινό Πικ Νικ Urban Festival 2020 μας υπόσχεται τέσσερις ημέρες γεμάτες με σημαντικές ελληνικές ταινίες όπως την “Winona” σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), τον “Απόστρατο” του Ζαχαρία Μαυροειδή,  την “Ευτυχία” του Άγγελου Φραντζή και τα “Φτηνά Τσιγάρα” του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Επιπλέον, το μουσικό πρόγραμμα είναι πιο πολυσυλεκτικό από ποτέ. Στη σκηνή θα ανέβουν οι Φώτης Σιώτας και Ιουλία Καραπατάκη, Χειμερινοί Κολυμβητές, The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη, Usurum, Transparent Man, Me Nash, Ελπίδα Παπακοσμά – Μάττα, Φάνης Ζαχόπουλος & Δημήτρης Τάσαινας και Ερμής.

Τέλος, θα παρουσιαστούν και ταινίες μικρού μήκους όπως  η “Fofo or Would you still love me”, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γεωργουδάκη καθώς και ταινίες σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο Τα εισιτήριά σας μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας www.viva.gr και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία θέσεων στην πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Τη ζωή δε μπορείς να την προβλέψεις, μπορείς όμως να «ετοιμάσεις» ένα όμορφο Πικ-Νικ.
Σας περιμένουμε να το βιώσουμε μαζί!

*Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και στήριξη του ΥΠΠΟΑ και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 27/08

-18.30 Φάνης Ζαχόπουλος & Δημήτρης Τάσαινας
-19.30 Ιουλία Καραπατάκη & Φώτης Σιώτας “Τα δεύτερα σε έκδοση τσέπης”
-21.00 Ταινίες μικρού μήκους σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°
-21.15 Ευτυχία

Παρασκευή 28/08

-18.30 Transparent Man
-19.30 Usurum
-20.45 Ερμής
-21.00 Fofo or Would you still love me
-21.15 Απόστρατος

Σάββατο 29/08

-18.30 Ελπίδα Παπακοσμά Μάττα
-19.15 Me Nash
-19.45 The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη
-21.15 Winona

Κυριακή 30/08

-18.30 Eli & The Portraits
-19.30 Χειμερινοί Κολυμβητές
-21.00 Ταινίες μικρού μήκους σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°
-21.15 Φτηνά Τσιγάρα

Περί Άκης Χρυσαφίδης 364 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.